RADIONICE U TRI GRADA: Konkurs za avgustovski "Rok kamp" za devojčice, prijave do 10. juna

V.N.

11. 05. 2021. u 11:16

TRADICIONALNI, peti "Rok kamp" za devojčice biće održan u avgustu, u izmenjenom formatu, u tri grada u Srbiji - Zrenjaninu, Užicu i Nišu.

РАДИОНИЦЕ  У ТРИ ГРАДА: Конкурс за августовски Рок камп за девојчице, пријаве до 10.  јуна

Foto Aleksandra Ignjatović

Organizacioni tim, zajedno sa mentorkama posetiće te gradove i organizovati dnevne radionice uz poštovanje svih epidemioloških mera. Konkurs za novu generaciju otvoren je do 10. juna. U Zrenjaninu i Užicu kamp će se održati od 12. do 15. avgusta, a u Nišu od 19. do 22. avgusta.

"Rok kamp" je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije, koje se interesuju za ovu vrstu muzike. Učesnice uče osnove ili usavršavaju sviranje električne gitare, bas-gitare, bubnjeva, klavijatura, kao i osnove snimanja i produkcije zvuka. Tokom kampa biće oformljeno šest bendova, a poslednjeg dana, u svakom gradu će, umesto zajedničkog nastupa biti snimljena po jedna pesma svake grupe, a aktivnosti devojčica rezultiraće finalnim video-snimkom koji će biti predstavljen javnosti. Program je obogaćen i brojnim radionicama, uz dolazak gostujućih muzičara, koji će govoriti o svojim muzičkim počecima, ali će dati i korisne savete o daljem napredovanju i radu. Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Za učešće na kampu nije presudno muzičko obrazovanje devojčica, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta. Organizacioni tim posebno ohrabruje devojčice iz manjih mesta da se jave, i da u svojoj prijavi označe najbliži grad.

Kako male rokerke provode vreme u "rok kampu", svedoče i izjave devojčice Maše, koja je rekla da je u kampu stekla bolje prijatelje nego u vrtiću, kao i male Nikolije, kojoj pre kampa nije dobro išlo sviranje gitare, ali su joj tamo pomogli da konačno krene. A mama jedne učesnice ispričala je da se njena ćerka, posle "rok kampa", promenila, u smislu da sada ima stav, više nije stidljiva i poprilično se osamostalila. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!