SETNO SEĆANJE NA DIVLJANA: Omladinski hor "Svi uglas" objavio obradu pesme "Odnesi me" (VIDEO)

M. Ć.

26. 03. 2021. u 07:52

GRUPA talentovanih i kreativnih devojaka i mladića, okupljenih u omladinskom horu "Svi uglas", objavila je izuzetno emotivnu obradu pesme pokojnog Vlade Divljana, "Odnesi me", i u veoma kratkom roku izmamila brojne izraze oduševljenja i poruke podrške.

СЕТНО СЕЋАЊЕ НА  ДИВЉАНА: Омладински хор Сви углас објавио обраду песме Однеси ме (ВИДЕО)

Foto Jutjub printskrin

Hor je nastao 2020. koja je, kako ističu, bila jedna od najtežih godina za rad u grupama. Oni navode:

- Okupljali smo se onlajn, potom individualno i u malim grupama, da bismo na kraju uspeli da se skupimo u najpovoljnijem trenutku, i uz posebnu obazrivost napravimo naš prvi spot. Bilo je preteško, ali mi smo svi zajedno uspeli.

"Svi uglas" okuplja mlade u riziku, i sve druge mlade koji žele da kroz druženje i muziku neguju empatiju, solidarnost i toleranciju, koje su najvažnije vrednosti našeg hora - poručuju mladi pevači, koji su hor oformili u saradnji sa Centrom za preventivne aktivnosti GRIG, uz podršku fondacije Centar za demokratiju.

Foto A. Stanković

- Ova numera Vlade Divljana je na radionicama bila naša omiljena pesma, zbog čega smo je i snimili, kako bismo imali jasan trag našeg druženja - poručuju "Svi uglas". - Vlada je bio umetnik koji je u svakoj pesmi uspevao da, na veoma jednostavan način, opeva i dočara najtananije emocije.

Da je rezultat odličan, govore komentari ispod videa na "Jutjubu". Neki od njih su "Milo i melodično, kao proleće. Filmski i svetski zvuči", "Svaka čast, ostao sam bez teksta", "Imate sve razloge ovog sveta da budete ponosni na sebe zbog ovako dirljivog iznošenja pesme, siguran sam da bi Vlada bio ponosan na vas"...

Inače, pesma "Odnesi me" bila je najveći hit sa albuma "Sve laži sveta" (2000), prvog studijskog izdanja "Vlada Divljan old stars benda".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima