PONOSNI NA ČETIRI DECENIJE: Jelena i Zoran Živanović, za "Novosti", o svojoj "Zani", velikom jubileju, radu u doba epidemije korone

Milan Ćunković

15. 02. 2021. u 15:09

GRUPA "Zana", jedan od najznačajnijih pop sastava na ovim prostorima, planirala je da 2020. obeleži četiri decenije postojanja beogradskim koncertom, ali, pandemija kovida 19 omela ih je, kao i mnoge njihove kolege, u ostvarivanju želja. Osnivač benda Zoran Živanović Žika i njegova supruga, pevačica Jelena Živanović, nisu, međutim, klonuli duhom.

ПОНОСНИ НА ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Јелена и Зоран Живановић, за Новости, о својој Зани, великом јубилеју, раду у доба епидемије короне

Foto: Printskrin

- Jako smo se radovali koncertu zakazanom za 14. novembar 2020. u "Kombank dvorani" - ističe Jelena za "Novosti".

- Reklama je bila urađena za radio i TV stanice, probe u pripremi i onda hladan tuš, zabrana okupljanja. Veliki rizik, i morali smo da odustanemo. Totalno frustrirajuće. Ove godine, međutim, u saradnji sa CEBEF i "Kombank dvoranom", daće Bog da sve bude u redu. Zdravlje će, ipak, biti u prvom planu.

Vaš izdavač PGP RTS sprema boks-set sa kompletnim opusom?

JELENA: Tu će biti 13, 14 diskova. To je dosta novca, ali svi istinski fanovi benda će uživati i imati kompletnu diskografiju. Moguće je da će se dodati jedna ili dve potpuno nove pesme.

Kako preživljavate sve ovo oko korone?

JELENA: Kao i sav ostali svet. Malo zabrinutosti, malo straha od nepoznatog, ali bez depresije i uz iskrenu upućenost jedno na drugo.

A u profesionalnom smislu?

JELENA: Sreća je što ne živimo isključivo od koncerata. Mnogo naših pesama je u Sokoju, tako da tantijeme omogućavaju normalan život, ali koncerti fale i u materijalnom i u mentalnom smislu.

Foto Ištvan Cekuš

Sve četiri pevačice su ostavile poseban trag?

ŽIKA: Svaka je imala antologijske hitove, a stvar ukusa je koja se kome najviše dopada. Ponosan sam što sam sa svima u kontaktu, mada su mnogi rasuti po svetu. Ostaje žal za basistom Bogdanom Dragovićem i bubnjarom Pavlom Nikolićem (svirali na albumu "Dodirni mi kolena" u Švedskoj) koji nisu više među nama. Ista sudbina zadesila je producenta tri naša albuma Tinija Vargu. A četiri decenije, to je na ponos svih članova "Zane".

Kontakt sa Marinom Tucaković je bio sudbonosan?

ŽIKA: Pojavila se u studiju gde smo mi snimali neke glupe, početničke pesme. Čuje ona to i kaže Radovanu i meni: "Dođite sutra kod mene kući." Od tog dana počinje neverovatna veza između benda i nje. Krstila je grupu, tražila je neko kratko ime i rekla "Zana, to je to". Od mnogih sa kojima je sarađivala, siguran sam da smo mi sačuvali životno prijateljstvo. Ona je borac i mnogima je pomogla, tako da sam optimista po pitanju njenog izlečenja.

Postoji li šansa da se ikad na sceni ponovo pojavite sa Zanom Nimani?

ŽIKA: Mislim da ne. Ona živi u Kanadi, bavi se nekim drugim stvarima u životu. Njena kćerka je u muzici, nastupa u nekim mjuziklima, veoma uspešno, i mnogo liči na majku.Radovan je skoro bio kod Zane Nimani, čuli smo se nekoliko puta, pozdravila je sve koje sam okupio na ručku 2019. godine, i to je to.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana