ČITAM ČEHOVA I DOSTOJEVSKOG U ORIGINALU: Glumica Staša Nikolić u ulozi Ive u seriji "Tate", glumi, nagradama...

M. JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

12. 01. 2021. u 10:37

MLADU glumicu, koja je tek diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Marije Milenković, Stašu Nikolić (22), zavoleli smo kroz lik simpatične tinejdžerke Ive Kršić, u hit-seriji "Tate", koju pratimo na Prvoj (20.10).

ЧИТАМ ЧЕХОВА И ДОСТОЈЕВСКОГ  У ОРИГИНАЛУ: Глумица Сташа Николић у улози Иве у серији Тате, глуми, наградама...

Foto V. Danilov

Igrala je u "Vojnoj akademiji" i "Urgentnom centru", a u "Beležnici" je, kako kaže, dočarala zanimljiv virtuelan lik. Trenutno snima seriju "Vreme zla", u kojoj tumači ulogu mlade Milene Katić. Ipak, ova rođena Nišlijka ne smatra da je sreća bila presudna u dobijanju ovih uloga.

- Ako je neko vredan, otvoren i želi da radi, uvek će naći posao. Ne mislim da je to samo pitanje sreće, već je i do osobe i njene želje za radom - kaže Nikolićeva, za "Novosti", i otkriva koliko ima sličnosti sa Ivom. - Na kraju osnovne škole bila sam slična Ivi, ali sam se u srednjoj već malo smirila. Bilo je zanimljivo setiti se tih "ludih" godina, kada đaci prolaze kroz razne faze i sav bes i nezadovoljstvo iskaljuju na roditeljima, koji uvek ispaštaju.

Foto V. Danilov

Glumu ste upisali sa 17 godina i bili prvi na listi kandidata koji su primljeni. Da li ste oduvek maštali o tome?

- Mislila sam da ću biti pevačica. To mi je bila životna želja, jer sam stalno pevala i išla na časove pevanja. Završila sam nižu muzičku školu i sviram klavir. Prvi put sam dobila želju da upišem glumu kada sam u Narodnom pozorištu u Nišu gledala predstavu "Borilački klub", u kojoj igra Miloš Cvetković, koji me je kasnije spremao za prijemni ispit.

MAMA JE MOJ "EGO BUSTER"

KO vam daje vetar u leđa?

- MAMA mi je najveća podrška i "ego buster", ona je tu za sve. Svaki put kada treba negde da odem, starija sestra, farmaceut, kaže mi da zbog korone ne bih smela da idem nigde. Onda joj objasnim da imam 22 godine i da ne mogu konstantno da sedim u kući. Vodim računa, a zbog snimanja često idem na testiranja - objašnjava Staša Nikolić.

Dobitnica ste tri nagrade, "Mata Milošević", za glumu i za studenta generacije, kao i nagrade "Branimir Đorđević" za dikciju. Koliko vam znače ova priznanja?

- Ponosna sam i podstiču me da budem još bolja. Na drugoj godini studija, osvojila sam "Srebrnog viteza" na festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, na kojem glumci pevaju. Od tada sam se zaljubila u Rusiju i počela da učim ruski i sada čitam i Dostojevskog i Čehova u originalu. Na trećoj godini, dobila sam jednu od glavnih uloga u predstavi "Idealan muž", u Beogradskom dramskom pozorištu, a zatim i glavnu rolu Sofije u "Putujućem pozorištu Šopalović", u NP u Nišu. Moja klasa je nedavno, sa diplomskom predstavom "Kavkaski krug kredom", osvojila Gran-pri na festivalu u Moskvi.

Kako izgleda druženje sa prijateljima u doba korone?

- Mada sam prisutna na društvenim mrežama, ipak, više volim druženje uživo. Nadam se da će ubuduće biti više okupljanja, ljubavi i sreće, da neće biti korone ili da ona neće toliko uticati na naše živote. Jer, želim da napredujem i da se radujem životu!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!