"POKUŠAVAM DA TRČIM, A TLO ME BACA KAO LOPTU": Pevačica opisala užas kroz koji je prošla tokom razornog zemljotresa

NovostiOnline/M.K.

31. 12. 2020. u 14:39

PEVAČICA Ivana Banfić stanuje tri kilometra od epicentra razornog zemljotresa koji je u utorak pogodio centralnu Hrvatsku nešto posle 12 časova.

ПОКУШАВАМ ДА ТРЧИМ, А ТЛО МЕ БАЦА КАО ЛОПТУ: Певачица описала ужас кроз који је прошла током разорног земљотреса

Foto: Facebook

Hrvatska seizmološka služba zabeležila je podrhtavanje 47 kilometara jugoistočno od Zagreba, odnosno 3 kilometra od Petrinje.

Podrhtavanje u Hrvatskoj osetilo se i van granica države, a svoje jezivo iskustvo podelila je i Ivana Banfić.

Ivana se pratiocima javila iz automobila jer joj je, kako kaže, lakše da oseti da nije sama u svemu. 

- Ljudi dragi.. Kako ste? Ja sedim u autu ispred kuće, pokrila se s dekama i"čubim".. Tresem se na svaki šušanj, šum, ne mogu biti u kući i u zatvorenom prostoru, u telu mi je potres, svaka ćelija je u strahu ali onom iskonskom strahu, traumi koja je proživljena. Mentalno mi je sve jasno ali telo je prepadnuto..

Pokušavam da budem pozitivna, razmišljati da je sve dobro i zahvalna sam što sam danas sada u ovom trenu živa i svi moji dragi.. Saosećam sa svima koji su prošli lošije od mene, suze mi klize niz obraze.. to što se srušilo u našem domu i seoskoj idili, nema veze popraviće se.

Ostaje taj strašan osećaj i scene mi se vrte proživljene i bolne...

Trenutak udara, lomljavine, onog užasnog zvuka, mene i deteta kako letimo iz kuće, mog pokušaja da trčim a tlo pod nogama me baca kao bespomoćnu loptu, mog puzanja dobilo kakve sigurnosti... auta u koji sam uspela da legnem  i pokrijem svojim telom sina i mislima samo da njega spasim nije me briga što će biti sa mnom, tla u talasima kao da sam na okeanu..

Trenutka kada se smirilo na čas i mog uletavanja u auto i vožnje do prve livade bez kuća i drveća, sinovog straha i mog prestanka disanja, pomislila sam da umirem pred detetom..

Muž me vratio među žive, svojom pribranošču i hrabrosti hvala ti ljubavi..

Budi pozitivna, misli pozitivno govore mi... Jesam uvek bila i biću.

Ovo je nešto što ne mogu da kontrolišem..Molim se za sve ljude koji su u boli i strahu, delim ovo sa vama jer mi je tako lakše nekako nisam sama.

Delila sam sve predivne trenutke i najlepša svoja izdanja, sve nove pesme i hitove... imam potrebu da podelim svoju bol traumu i strah.

Sigurno nas je puno u ovakvom stanju. Budimo jedni drugima svetlo i snaga. Mir s nama - napisala je Banfić na Facebooku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!