DŽEJ JE HTEO DA PROMENI VERU: Redovno išao u crkvu, a zbog ovoga je svaki put bio slomljen

Novosti onlajn

10. 12. 2020. u 22:18

DžEJ Ramadanovski biće sahranjen sutra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu po islamskim običajima.

ЏЕЈ ЈЕ ХТЕО ДА ПРОМЕНИ ВЕРУ: Редовно ишао у цркву, а због овога је сваки пут био сломљен

Foto: D. Mišić

Iako je slavio Svetu Petku, slavu koju je preuzeo od bivše supruge Nade, i redovno odlazio u crkvu na Kalemegdanu, on veru nije promenio, iako je to želeo. O tome je pričao pre deset godina:

- Rođen sam u mešovitoj porodici. Pošto mi je otac musliman, a majka je bila hrišćanka, ja sam nasledio očevu veru. Rastao sam na ulici i nisam bio u mogućnosti da razmišljam o tome da li ću nekom reći da sam katolik, pravoslavac ili musliman. Jednostavno, to mi nije bilo tako važno, ali kako su godine prolazile, postajao sam sve više pobožan.

Džej je tada istakao da mu je žao što zbog vere nije mogao da kumuje prijateljima:

- Često su me moji dragi prijatelji zvali da im budem kum, kako na venčanjima, tako i na krštenjima, a ja sam morao da ih odbijem jer nisam kršten. To bi me svaki put veoma ražalostilo, jer neke od njih volim kao da su mi rođena braća. Inače, veoma sam pobožan i redovno odlazim u crkvu Svete Petke, gde palim sveće za svoje najbliže. Jedno vreme čak sam u nju išao svaki dan, dok sam u džamiji bio svega nekoliko puta.

Pevaču se upravo zbog prijatelja javila želja da postane pravoslavac.

- Voleo bih da stvari postavim tako da kada me neko sledeći put pozove da mu kumujem, to mogu da prihvatim bez ikakvih problema. U suštini, još pre nekoliko godina rešio sam da ništa ne menjam pod stare dane, ali ću po pitanju vere verovatno napraviti izuzetak. Ponekad u šali kažem kako to ponavljam već godinama, pa se može desiti i da umrem ovako kako sam rođen. Nije važno kom se Bogu moliš ako u njega i u ono što radiš iskreno veruješ, ako su ti srce i duša čisti kao suza - pričao je Ramadanovski.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri