DAČIĆ POMAŽE PEVAČICI: Vratićemo Tanji Savić sinove, uključili smo i Ministarstvo pravde

Novosti online

sreda, 12. 08. 2020. u 09:48

ДАЧИЋ ПОМАЖЕ ПЕВАЧИЦИ: Вратићемо Тањи Савић синове, укључили смо и Министарство правде

Foto: ATA images

PEVAČICA Tanja Savić na sve načine pokušava da vrati decu, a sada joj u tome pomaže i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ona je prijavila policiji potez supruga Dušana Jovančevića, koji je njihove sinove Maksima i Đorđa bespravno odveo u Australiju i koje ne viđa više od četiri meseca, te već deset dana u kontinuitetu nema nikakav kontakt sa mališanima.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić lično će se angažovati da se Tanji Savić vrate oteta deca, koja se nalaze u Australiji.

- Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do dece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme decu - saopšteno nam je iz kabineta ministra.

Pevačica već nekoliko meseci, tačnije od aprila, prolazi kroz agoniju zbog monstruoznog čina muža, koji na sve načine pokušava da decu odvoji od majke. Tanja je do pre nekoliko dana komunicirala s njima preko Vajbera, ali joj je, kako je navela, sada i to onemogućeno. Najavila je i da planira da traži razvod braka od Dušana, kao i da je spremna na sve, samo da deca budu pored nje.

Tanjini sinovi Maksim i Đorđe imaju srpski pasoš i nisu australijski državljani, a priliku da sinove odvoji od majke Dušan je iskoristio usled situacije sa koronavirusom, kaže Tanjina drugarica.

ODVEO SINOVE BEZ SAGLASNOSTI

Inače, ono što sve buni jeste pitanje kako je Dušan odveo decu bez majčinog pristanka, tj. saglasnosti. Tanjina prijateljica tvrdi da pevačica nije ništa potpisivala i da je Jovančević bez njenog pristanka odveo sinove.

- Ona nije dala nikakvu saglasnost da se deca odvedu. Tanjin muž je u aprilu odveo njihove sinove za Australiju, a sada pokušava i da potpuno prekine kontakt između majke i sinova, koji, uzgred, poseduju srpski pasoš. Tanja se o ovome već oglašavala putem društvenih mreža i jako joj je teško da prebrodi ovu razdvojenost od dece. Dušan je iskoristio momenat vanrednog stanja u Srbiji, kada je saopšteno da koronavirus poprima nove razmere zaraze, i odveo je decu kada su se strani državljani evakuisali iz Srbije! Upala je u depresiju i stalno je sa porodicom, koja je uz nju. Fokus joj je samo na tome da vrati decu - izjavio je izvor blizak Tanji.

- Jako mi je teško bez dece, nisam znala da će ih moj suprug odvesti. Niko mi se ne javlja na telefon ili sam čak i blokirana. Alarmirala sam i ovdašnju i tamošnju policiju, nadam se da će se nešto desiti iako je situacija sada dodatno otežana zbog korone. Pošta se ne šalje, sve ide mejlom, pa će sve biti dosta sporije. Čim budem imala priliku, otići ću u Australiju, moram da se borim za decu - izjavila je Tanja Savić.

Foto: Printskrin

 
PONAVLjA SE DUŠANOV SCENARIO IZ SEPTEMBRA 2016. GODINE

Dušanu Jovančeviću se ne dešava prvi put da uzima i odvodi decu u Australiju. Sličan događaj zadesio je Tanju Savić u septembru 2016. godine, kada je njen suprug hteo da odvede desetomesečnog sina Maksima i te iste godine ga je ona prijavila za nasilje u porodici, ali je odlučila da prijavu povuče nakon njegovog povratka i pokajanja. Bračni par je, nakon što su organi vlasti ubedili Jovančevića da ne odvodi dete jer na to nema pravo, obećao da će nesporazume rešiti između njih dvoje.

(Srpski telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)