BJELOGRLIĆ UGOSTIO NA AVALI DELEGACIJU FILMSKOG CENTRA SRBIJE: Uz film "Toma", snimamo i seriju

V.N.

07. 08. 2020. u 08:01

DELEGACIJA Filmskog centra Srbije, predvođena direktorom Gordanom Matićem, posetila je prekjuče ekipu koja snima biografski film i seriju "Toma", o najvećem boemu jugoslovenske narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

БЈЕЛОГРЛИЋ УГОСТИО НА АВАЛИ ДЕЛЕГАЦИЈУ ФИЛМСКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ: Уз филм Тома, снимамо и серију

Foto Monika Husar

Filmski centar Srbije podržao je ovaj projekat pre dve godine, na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih igranih filmova. Tog dana snimalo se u hotelu "Avala", na istoimenoj planini, koji je "glumio" čuveni beogradski hotel "Bristol", iz sedamdesetih godina prošlog veka. Gosti su prisustvovali snimanju scene u kojoj su kadar podelili glavni glumac Milan Marić i Aleksandar Stojković.

- Biografski filmovi su uvek popularni, siguran sam da će i ovaj imati svoje mesto pred publikom - rekao je Gordan Matić. - Korona je sve prekinula, ali ova uporna ekipa radi na filmu iz sve snage, najbolje što može u ovim uslovima. Želimo da osete da smo tu, da ih nećemo ostaviti i da ćemo pomoći u svemu što možemo.

Film i serija snimaće se oko 10 nedelja na raznim lokacijama u Srbiji (Valjevo, Beograd, Avala, Perlez, Tara, Baranda, Pančevo, Prijepolje, Dolovo, Zrenjanin), a premijera je planirana za početak 2021. U ovom ambicioznom projektu, igraju i Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Boda Ninković...

- Obično se prvo napravi serija, pa se iz nje izvuče film - kazao je producent Dragan Bjelogrlić, koji uz Zorana Lisinca režira "Tomu". - Ovde je prvo napravljen scenario za film, pa je onda stigla ponuda za seriju. Mi smo onda filmski scenario proširili. Generalno, serija će biti mnogo više biografska i baviće se Tominim životom više hronološki, dok će film imati svoju jasnu priču koja će biti usmerena više na poslednju godinu njegovog života i njegovo odbijanje da se leči. Iz te 1991. godine ćemo se vraćati u Tominu prošlost.

SNIMANjE Detalj sa seta, Foto Monika Husar

Film će prikazati same početke i vrhunac slave nezaboravnog srpskog pevača i kompozitora, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom stvaranja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa prijateljima koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije - Silvanom Armenulić, Draganom Nikolićem, Predragom Živkovićem Tozovcem, Lepom Lukić, Borom Todorovićem, Zoranom Radmilovićem...

- U ovoj ulozi izazov i uživanje idu jedno uz drugo - naglasio je Milan Marić, koji glumi Tomu.

- Počev od fizičke transformacije, a naročito imajući u vidu koliko on znači ovom društvu i koliko ljudi vole njegove pesme. I zbog toga što se Toma i njegovi stihovi i melodije dovode u vezu sa duhom jednog davno prohujalog vremena, koje je odisalo posebnošću i ljubavlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!