UNICEF SE OGRADIO OD DUA LIPE: Ona nije naš ambasador i ne podržavamo njene stavove (FOTO)

Novosti online

21. 07. 2020. u 15:56

PEVAČICA Dua Lipa (24), negodovala je zato što Apple u svojoj aplikaciji Apple Maps pokazuje ono što i jeste - da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

УНИЦЕФ СЕ ОГРАДИО ОД ДУА ЛИПЕ: Она није наш амбасадор и не подржавамо њене ставове (ФОТО)

Foto: Printscreen

Ona je objavila i fotografiju "velike Albanije", što je razbesnelo region. Dua se predstavljala kao ambasador UNICEF-a, a na zvaničnom Instagram profilu srpskog UNICEF-a, ova organizacija se oglasila povodom pevačicinih objava.

Iz UNICEF-a Srbija istakli su da Dua nije njihov ambasador i da oni "ne podržavaju stavove koje ona iznosi".

- Dragi prijatelji, hvala što ste ukazali na post pevačice Due Lipe. Želimo da vas obavestimo da Dua Lipa nije UNICEF ambasador i njene izjave nisu izjave u ime UNICEFA-a. Kao i mnogi drugi, ona je podržala naš rad za decu, na čemu smo zahvalni. Stavovi koje iznosi su njeni, a UNICEF ih ne podržava - piše u saopštenju.

Međutim, glavna stranica UNICEF-a, koja na Instagramu ima 6 miliona pratilaca, a na Tviteru 8,3 miliona, do sada je ostala nema na Duine objave.

Foto: Printscreen

 

Podsetimo, Dua je u avgustu 2019. godine bila jedna od zvezda "Sunny Hill" festivala u Prištini. Nije krila sreću što je tamo, a serijom poteza pridobila je tamošnju publiku.

Naime, Dua je prvo pokazala dvoglavog orla, što simbolizuje "veliku Albaniju", što je oduševilo njene fanove u Prištini, ali razljutilo mnoge druge.

Nakon toga, ogrnula je zastavu Albanije i zaigrala šotu, ples koji je popularan među kosovskim Albancima.

Pored Due, i pevačica Rita Ora voli da svakodnevno provocira svoje pratioce i ponosno ističe svoje albansko poreklo. Ona je čak pre dve godine bila angažovana od strane Kosovskih vlasti, pa je čak za izmišljeni Dan nezavisnosti i zapevala u Prištini.

(alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

SLOBODA ZAVRŠILA NA INFUZIJI: Glumica se oglasila iz bolnice - evo u kakvom je stanju (FOTO)