ZA TO SU ME MALO OPLELI, REKLI SU DA ŠALJEMO ĆEVAPČIĆE: Menjao kanal zbog Lepe Brene, pa joj napisao najveći hit za Evroviziju

Novosti onlajn

16. 09. 2023. u 23:05

Čuveni kompozitor, nekadašnji član „Korni grupe“ i „Indeksa“, Kornelije Bata Kovač, napisao je najveće hitove koji su obeležili vreme bivše Jugoslavije, a najveće iznenađenje svojevremeno je bila njegova saradnja sa Lepom Brenom.

ЗА ТО СУ МЕ МАЛО ОПЛЕЛИ, РЕКЛИ СУ ДА ШАЉЕМО ЋЕВАПЧИЋЕ: Мењао канал због Лепе Брене, па јој написао највећи хит за Евровизију

Foto: Instagram/lepabrenaa

U to vreme Bata je pisao za Zdravka Čolića, Zlatka Pejakovića, radio muziku za filmove i serije, te su mnogi bili u neverici kada je napisao hit „Sitnije, Cile, sitnije“, kojom su se Lepa Brena i „Slatki greh“ okušali na „Izboru pesme za Evroviziju“.

Foto: Instagram/lepabrenaa

Pre saradnje sa Brenom imao je predrasude o njoj, ali ih je „razbio“ kada je prvi put čuo uživo.

– Menjao sam kanal kada bi se Brena pojavila na televiziji. Ali, kada sam otišao da je čujem, silno sam se iznenadio. Bilo je tu „ABBA“ popa, roka… Ništa ni nalik Ibarskoj magistrali. I eto, pristao sam. Najveći štos je što su me napali da sam uveo folk u pop muziku, a to nije tačno. Pravio sam Breni tipične pop pesme. Više se ne preispitujem zašto sam nešto radio, stojim iza svega“, rekao je jednom prilikom legendarni Bata Kovač koji je za Brenu kasnije napisao i pesme „Robinja“, „Sanjam“, „Boc, boc“, „Mače moje“ i „Perice moja merice.

Foto V. Danilov

Ipak, njihova prva saradnja naišla je na osudu, a sve zbog pesme “Sitnije, Cile sitnije“ kojom je „Slatki greh“ pokušao da se domogne Evrovizije.

-Za to su me malo opleli neki mnogo pametni. Kao za Evropu, a šaljem im, kako su spomenuli, ćevapčiće, što nema veze. Taj tekst je radila Marina i odlično je uradila. U taj tekst sve je nekako bilo upetljano. Nažalost, tad nismo pobedili na takmičenju za Evroviziju i otišao je crnogorski pevač Danijel– ispričao je on svojevremeno.

(Grand - emisija "Grand Magazin)

BONUS VIDEO:

VOLIM LESKOVAČKU MUĆKALICU: Keba oborio rekord, zbog njega došla publika iz Bugarske i iz Makedonije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!