ISTRAGA OSTAJE U TOKU: Evo zašto je Boldvin oslobođe za ubistvo na setu filma “Rđa”

Tanjug/ABC news

21. 04. 2023. u 22:32

TUŽIOCI su zvanično odbacili optužbu za ubistvo iz nehata protiv glumca Aleka Boldvina, do kojeg je došlo na setu tokom snimanja filma "Rust" ("Rđa"), navodeći kao razloge nove dokaze i nedostatak vremena da se obavi dublja istraga.

ИСТРАГА ОСТАЈЕ У ТОКУ: Ево зашто је Болдвин ослобође за убиство на сету филма “Рђа”

Foto: Printskrin

Optužba za ubistvo iz nehata protiv Hane Gutijerez Rid, nadzornice oružja u filmu, ostala je nepromenjena, prenosi AP.

-Otkrivene su nove činjenice koje zahtevaju dalju istragu i forenzičku analizu, naveli su tužioci, ali nisu precizirali o kakvim činjenicama je reč.

U saoštenju se dodaje da takva odluka ne oslobađa Boldvina krivične odgovornosti i optužbe mogu biti ponovo podignute, pošto je istraga i dalje u toku.

-Zadovoljni smo odlukom da je odbačen slučaj protiv Aleka Boldvina i podstičemo odgovarajuću istragu o činjenicama i okolnostima ove tragične nesreće, saopštili su Boldvinovi advokati Luk Nikas i Aleks Spiro.

Foto: Adam Egypt Mortimer via AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP/Roberto E. Rosales/Jutjub/hickok45

Tekst potpisa

AP podseća da je tokom snimanja "Rđe", inače vestern filma, Boldvin uperio pištolj u snimateljku Halinu Hačins tokom probe kada je nehotice opalio, usmrtivši je i ranivši reditelja Džoela Souzu.

Boldvin je rekao da je pištolj slučajno opalio i da on nije povukao obarač, ali je FBI, s druge strane, utvrdio da oružje nije moglo da opali ako nije povučen okidač.

Kako pišu američki mediji pištolj korišćen u kobnoj pucnjavi na snimanju filma “Rust” bio je toliko neispravan da je mogao opali bez ikakvog pritiska na okidač, rekao je izvor za ABC Njuz u petak, zbog čega su tužioci odbacili optužbe protiv glumca Aleka Boldvina zbog njegove uloge u pucnjavi 2021. godine u kojoj je ubijen snimatelj Halina Hačinson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)