ZA NEKOLIKO SATI ZARADIO VIŠE OD 3.6 MILIONA $: DŽoni Dep bukvalno uspeo da sruši internet i zaradi novac - slikajući (FOTO)

Novosti online

30. 07. 2022. u 20:49

AMERIČKI glumac Džoni Dep (59) prodao je u četvrtak zbirku portreta koje je sam uradio i posvetio ikonama Holivuda i rokenrola za 3.600.000 dolara (oko 3.500.000 evra), a prodaju je organizovala britanska galerija.

ЗА НЕКОЛИКО САТИ ЗАРАДИО ВИШЕ ОД 3.6 МИЛИОНА $: Џони Деп буквално успео да сруши интернет и заради новац - сликајући (ФОТО)

Foto: Tanjug AP

Dep je na Instagramu napisao da su portreti koje je stvorio prema slikama na kompjuteru, pušteni u prodaju putem kuće "Castle Fine Art" koja ima mrežu galerija u Velikoj Britaniji.

Zbirka je nazvana "Prijatelji i heroji" i posvećena je onima koje je glumac poznaje veoma dobro i onima koji su ga nadahnuli, objašnjavaju iz "Castle Fine Art". Na nekima od portreta su Bob Dilan, Elizabet Tejlor, Al Pačino i Kit Ričards.

- Svaka slika je intiman odraz njihovog karaktera u Džonijevim očima; prikaz kako su mu se oni otkrili - rekli su su galeriji o sudaru pop i ulične umetnosti. - Od njegovog dragog prijatelja Kita Ričardsa, koji je inspirisao manire zloglasnog kapetana Džeka Speroua, do Boba Dilana, čiji se kreativni uticaj na umetnika vidi u njegovom živopisnom i besmrtnom portretu.

Galerija je objavila da je njena internet stranica na kojoj je ponuđeno 780 dela na prodaju, zatrpana upitima kupaca koji su za kratko vreme uspeli da je sruše, odnosno stranica je prestala da funkioniše. Čak to objavili i na Tviteru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

- Džoni Dep je srušio Internet. Vebsajt se vraća uskoro.

Veoma brzo su objavili i da su dela rasprodata i to u roku od nekoliko sati.

Kupci su za set od četiri printa plaćali 15,040 dolara (17.800 evra), odnosno 3,973 dolara (4.700 evra) za jedan.


(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista