BEND 357 NA FESTIVALU U GUČI! Posetioce očekuje spektakularan nastup jednog od najpoznatijih domaćih bendova

Novosti onlajn

05. 07. 2022. u 16:27

LJUBITELJI tradicionalnog srpskog zvuka i zaljubljenici u trubu počeli su sa odbrojavanjem!

БЕНД 357 НА ФЕСТИВАЛУ У ГУЧИ! Посетиоце очекује спектакуларан наступ једног од најпознатијих домаћих бендова

Foto: Dragačevski sabor trubača

Organizatori festivala u Guči objavili su program ovogodišnjeg 61. po redu Sabora trubača u Dragačevu, koji je rezervisan za prvi vikend u avgustu.
 
Velika imena tradicionalnog srpskog zvuka i trube će i ove godine privući veliki broj domaćih i stranih posetilaca, koji će od 05. do 07. avgusta uživati u, bez sumnje, najvećem spektaklu ovog tipa u regionu i šire. Za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala zadužen je Skymusic.
 
Ipak, ljubitelji nešto drugačijeg zvuka i ove godine moći će da se jednako dobro provedu, i to uz zvuke jednog od najpoznatijih domaćih alternativnih bendova, grupe „357“. NJihov nastup rezervisan je za subotu, a posetioce očekuje odlična svirka uz dobro poznate hitove, poput "Srbija je jedna", "Beograd", „Dan Svetog Ilije“ ili "Cigane".
 

Foto: Dragačevski sabor trubača

Bend je osnovan 1996. godine, kada su počeli da rade svoje prve pesme pod uticajem različitih muzičkih žanrova, poput hard roka, panka, regea, folka i drugih, naizgled nespojivih pravaca u muzici, postajući tako jedan od prvih crossover bendova na našim prostorima. Bend je 2011. godine napravio pauzu, da bi se 2017. godine na muzičku scenu vratio sa albumom „Baklja“, koji je publika s nestrpljenjem dočekala. Od 2015. godine u sastavu benda je i Danijela Veselinović, jedina devojka u Srbiji koja predvodi trubački orkestar, a koju publika u Guči odlično poznaje.
 
Istog dana na Saboru u Guči posetioci će moći da uživaju i u prepoznatljivim zvukovima Big Benda, orkestra RTS-a, kao i zvucima trubačkog orkestra Ekrema Mamutovića i trubačkog orkestra Dejana Lazarevića.
 
Više informacija o 61. Dragačevskom saboru trubača u Guči možete naći na društvenim mrežama (Instagram - @guca.festival, Facebook - https://www.facebook.com/dragacevskisabortrubaca), ali i na sajtu Festivala.
 
BONUS VIDEO: 
BOGOSAV ŽIVKOVIĆ: Svetska slava počela je od zmije sa sluzavim tragom i brkatim čovekom
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BODRUM JE JEDNO OD OMILJENIH LETOVALIŠTA U TURSKOJ: Diamond of Bodrum je divan hotel u centru ovog divnog gradića