SKANDAL - PEVAČICA SNIMILA PROVOKATIVAN SPOT U CRKVI: Zvaničnici odmah reagovali (VIDEO)

Novosti online

04. 06. 2022. u 10:57

ZBOG spota "crkvenog venčanja" slovenačke pevačice objavljenog na društvenim mrežama, biskup iz Murske Sobote zabranio je sva snimanja u crkvama koja nemaju veze sa stvarnim verskim obredima.

СКАНДАЛ - ПЕВАЧИЦА СНИМИЛА ПРОВОКАТИВАН СПОТ У ЦРКВИ: Званичници одмах реаговали (ВИДЕО)

Foto: Printscreen Youtube/JoomBoos

Video prikazuje crkveno venčanje pevačice Nike Zorjan, pri čemu učesnici, uključujući i glumca sveštenika, izazovno plešu ispred oltara i u crkvenom dvorištu. "Mlada" u jendom trenutku u crkvi više nije u venčanici, već je u kaubojskim čizmama i šortsu. Sve je snimljeno u crkvi svetog Nikole u Murskoj Soboti, gradu na severoistoku Slovenije.

Biskup Peter Štumpf rekao je da je do te sramote došlo nepažnjom. Izvinio se vernicima i zabranio sva snimanja u crkvama i kapelama na području biskupije ako nije reč o stvarnom verskom obredu.

Snimanje ovakvog sadržaja u prostoru crkve i objava videa na društvenim mrežama predstavljaju kršenje svetosti prostora crkve i njene sakralne namene, naveo je biskup.

Osim toga, tim sadržajem se "šire negativni stereotipi o crkvi kao ustanovi, izruguje svetosti sakramenta ženidbe, svešteničkom pozivu i veri kao važnoj vrednosti", navele su crkvene vlasti biskupije na severoistoku Slovenije.

Pevačica Nika Zorjan izjavila je da na reakciju biskupa nema poseban komentar, ali da svi koji žele da imaju mišljenje o spomenutom slučaju pogledaju njen spot.

(Kurir)

BONUS VIDEO - Prvi ples Katarine Grujić i Marka Gobeljića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)