ZVONA ZA VETAR I HVATAČI SNOVA: Aleksandra Kovač i Roman Goršek autori muzike za treću sezonu serije "Državni službenik"

V. N.

06. 05. 2022. u 10:04

NA male ekrane stigla je treća sezona kriminalističke serije "Državni službenik", koja je napetom pričom punom obrta i odličnom glumačkom ekipom (Milan Marić, Žarko Laušević, Milena Radulović, Nenad Jezdić, Petar Benčina, Nebojša Dugalić...), ali i isto takvom muzikom, oduševila gledaoce.

ЗВОНА ЗА ВЕТАР И ХВАТАЧИ СНОВА: Александра Ковач и Роман Горшек аутори музике за трећу сезону серије Државни службеник

Foto ATA Images

Muziku za sve tri sezone "Državnog službenika" komponovali su Aleksandra Kovač i Roman Goršek (na slici sa producentom i tvorcem serijala Predragom Gagom Antonijevićem), a sada se, u trećoj sezoni, izdvojila pesma Blazing Fire, koja svojom mračnom atmosferom, uz tvrdi zvuk gitare, ostavlja bez daha.

- Inspiracija za muziku za treću sezonu "Državnog službenika" potekla je iz ideja za muziku za svetski popularnu seriju "Birmingemska banda" - rekla je Kovačeva. - Imala sam priliku da upoznam režisera četvrte sezone te serije i da mu pošaljem pesmu koju sam komponovala zajedno sa Romanom. Nažalost, nismo imali podršku velike svetske izdavačke kuće, što je presudno za izbor pesama u serijama tog kalibra, ali smo dve godine kasnije shvatili da ta numera, zahvaljujući atmosferi i motivima, može da posluži kao okosnica za muziku za treću sezonu "Državnog službenika". U njoj smo eksperimentisali sa zvukom, pa se osim bas i električne gitare, mogu čuti i instrumenti kao što su drvena zvona za vetar i indijanski hvatači snova, napravljeni od vrbe i drvenih perlica, koji daju mističnu atmosferu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASIO SE BIVŠI SUPRUG BOJANE JANKOVIĆ: Pevač u šoku posle vesti o smrti poznate voditeljke