NEGA JE ZA MENE STVAR VASPITANJA: Sanja Kužet, voditeljka "Zvezda granda", o trci sa vremenom, deci i ritualima

Kristina LjUBISAVLjEVIĆ

25. 04. 2022. u 13:00

KADA pomislim da smo došli do maksimuma, život me demantuje da to može sve brže, više i bolje. Pitam se i sama, gde su granice?

НЕГА ЈЕ ЗА МЕНЕ СТВАР ВАСПИТАЊА: Сања Кужет, водитељка Звезда гранда, о трци са временом, деци и ритуалима

Foto Ata images

Nekad na kraju jedne burne nedelje kad podvučem crtu, zapitam se: kako je proletela i kako je moguće da sam ovoliko stvari postigla da uradim. Valjda nam se to tako i nametne, možda se i mi zanesemo i zapravo nismo svesni koliko možemo.

Jedna od naših najlepših voditeljki, domaćica veoma gledanog tv šoua "Zvezde Granda", Sanja Kužet, ovako odgovara na pitanje "Novosti" kako uspeva da uskladi velike poslovne i privatne obaveze. Kaže nam da ono što započne voli i da završi.

- Odgovornost je na prvom mestu i procena koliko možemo. Da se ne damo previše, a da onda to ode na štetu nečega, da li posla, ličnog života, zdravlja, porodične atmosfere... Naravno, dese se turbulencije koje vas poljuljaju i situacije na koje morate da odgovorite u trenutku. Razumeće me sigurno sve majke i očevi koji pokušavaju da se podjednako posvete i porodici i poslu, što čini jednu savremenu porodicu.

Uskrs je jedan od omiljenih porodičnih praznika, kako ga proslavljate u vašem domu?

- Uvek se desi da pred sve praznike bude toliko buran period, a to se još jednom i sada dokazalo. Mnogo toga ima da se završi od posla i privatnih obaveza, kako bismo onda na nekoliko dana "povukli ručnu" i praznovali. Čim budemo obavili nabavku za Uskrs, znaću da je to znak da imamo nekoliko slobodnih dana, da možemo porodično da uživamo u praznicima, a posebno u njihovoj pripremi.

Da li vam deca pomažu prilikom farbanja jaja?

- Na Veliki petak farbam jaja sa sinovima, oni se tome uvek raduju i postavljaju mi pitanja "šta ćeš da kupiš ove godine", pošto uglavnom završavam kupovinu dok su oni u školi i vrtiću. Videću šta ima u ponudi, uvek se trudim da izaberem što bolju boju jer to je ono što je prvo vidljivo. Uskršnja jaja treba da budu jarke boje i volim da su što šarenija. Praktikujem da kupim bela kako bi boja bila ujednačenija. Nalepnice i ostalo dekorisanje prepuštam deci, da se oni igraju, a ostavim im i čisto bela jaja kako bi mogli da ih urkašavaju raznim tehnikama. Pa je, između ostalog, bila i pena za brijanje sa temperama i bojama.

Prva sećanja na Uskrs iz detinjstva?

- Sećam se praznika od početka škole. Taj period me uvek podseća na proleće, na to da je sve zeleno i procvetalo. Majka farba jaja, priprema praznik, a sestra i ja joj pomažemo.

Primetno je da ste naklonjeni prirodnoj lepoti. Koje su vaše vodilje kada su u pitanju nega i izgled?

- Nega mi se podrazumeva, tako sam vaspitana. Još kao devojčica uživala sam u tim ženskim ritualima. Tačno je da se to sada povećava, i zbog godina, i sada se nudi više različitih preparata. Ne želim da odustajem od toga i uvek posvetim vreme sebi na kraju dana, za male rituale pred spavanje. Scena je prostor koji zahteva, publika traži da budete inovativni, drugačiji i da odgovorite tako velikoj emisiji, subotom uveče u najgledanijem terminu. Kada, ako ne tada? Rekla bih da to publika pozdravlja. Baš zbog neke ravnoteže, dane kada ne radim ili prepodneva, kada nisam u studiju, trudim se da provedem u što prirodnijem izdanju, u udobnim trenerkama i garderobi koja mi omogućava da imam komfor. Mnogo puta sam rekla da mir i prirodan izgled ne bih menjala ni za šta.

Zna se gde se kako ide. Recimo kada odem kod mene na palilulsku pijacu, naravno, da ću da idem u nečemu udobnom, i zaista, dok biram namirnice za porodicu, ljudi koji pričaju sa mnom imaju pozitivne komentare, jer valjda im je čudno, nisam uvek u elegantim haljinama (smeh). To sam ja, moje navike i nikada nisam od njih odustajala.

FARMERKE I MAJICA DOBITNA KOMBINACIJA

ŠTA birate za omiljenu prolećnu modnu kombinaciju?

- VOLIM da ispratim trendove, vidim šta se nosi i da pogledam butike. Naravno, ne mogu da nosim sve i ne osećam se u svemu prijatno. Postoje komadi koje verovatno nikada ne bih ponela. Napravim neku kombianciju, između onoga što mi prija i čemu sam dosledna. To je neka jednostavnost. Za mene su farmerke i majica uvek dobitna kombinacija za dnevnu rutinu. Volim i patike, od sportskih, do onih elegantnijih dnevnih. Jako mi se sviđa što su se vratile patike koje mogu da idu uz razne haljine i da kombinaciju učine onako pristupačnom i ležernom za dnevne obaveze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024