"NIŠVIL" OSVAJA I HERCEGOVINU: Trebinje u avgustu dobija novi dvodnevni džez festival

D. CURAĆ

18. 04. 2022. u 10:44

FESTIVAL džez muzike "Nišvil", koji se od 1995. godine održava u Nišu, od ove godine biće deo i kuluturnog programa u Trebinju, a planirana su dva festivalska dana - 20. i 21. avgusta.

НИШВИЛ ОСВАЈА И ХЕРЦЕГОВИНУ: Требиње у августу добија нови дводневни џез фестивал

Predstavnici "Nišvila" u Trebinju / Foto D. Curać

Prema rečima osnivača i direktora "Nišvila" Ivana Blagojevića, planirano je da Trebinje dobije džez festival, i to tako što će u narednih pet godina biti deo muzičke priče koja se održava u Nišu.

- Ideja je da ove godine započnemo dvodnevni festival i da ga narednih godina produžavamo, da on ima svoje prateće sadržaje u istom konceptu kako "Nišvil" radi - istakao je Blagojević. - Ovo će biti prilika da objedinimo sve starosne grupacije. Koncept će biti mešavina umetničkih programa sa delom komercijalnih sadržaja.

Više o programu trebinjskog "Nišvila" biće poznato narednih dana, kada će se znati i koje će sve džez grupe gostovati.

- Predstoji nam detaljnije razrađivanje programa i koncipiranje samog festivala. Ono što je ministarstvo primetilo jeste da je Trebinje grad kulture koji ima i jako razvijen festivalski život - rekla je Tanja Đaković, pomoćnik minista prosvete i kulture RS.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izrazio je zadovoljstvo što će grad obogatiti svoj kulturni sadržaj.

- Dobili smo neke detalje šta bi trebalo da bude obaveza grada, nadležnog ministarstva, a naravno očekujemo da se u organizaciju ovog festivala uključe i svi ostali iz Trebinja, kako bi dobili jednu kvalitetnu manifestaciju koja će okupljati ceo region - naglasio je Ćurić.

Internacionalni džez festival "Nišvil", najposećeniji džez festival jugoistočne Evrope, već godinama dosledno brani evropske vrednosti multikulturalnosti i strpljivo neguje muzički ukus.

BAZEN BREGOVI

JEDNA od lokacija koja je intersantna za održavanje festivala jeste otvoreni bazen u naselju Bregovi, koji će biti ispražnjen za vreme "Nišvila".

- To bi vizuelno bilo vrlo atraktivno, a posebno za snimanje dronom i zbog svetlosnih efekata - rekao je Blagojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega