AERODROM U TREBINJU NA ČEKANJU: Savet ministara BiH skinuo sa dnevnog reda projekat Srbije u Hercegovini

D. CURAĆ

22. 03. 2022. u 08:12

MINISTAR komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da je sa dnevnog reda poslednje sednice skinut Nacrt memoranduma o razumevanju i saradnji sa Vladom Srbije na realizaciji infrastrukturnog projekta "Izgradnja aerodroma Trebinje".

АЕРОДРОМ У ТРЕБИЊУ НА ЧЕКАЊУ: Савет министара БиХ скинуо са дневног реда пројекат Србије у Херцеговини

Foto D. Curać

Mitrović je nakon sednice istakao da rad tog tela blokira Ministarstvo finansija i trezora, na čijem čelu je Vjekoslav Bevanda iz HDZ-a, a ne SNSD, kako se to u javnosti predstavlja.

- Sve tri tačke koje su skinute sa dnevnog reda sednice bile su sporazumi koji su preduslov za realizaciju određenih projekata, a za koja su obezbeđena sredstva. Ono što je interesantno, ti projekti se odnose direktno ili indirektno na sporazume između BiH i susednih zemalja, ali direktno na Republiku Srpsku - rekao je Mitrović.

Podsetio je da su se Ministarstvu finansija i trezora tri ili četiri puta obratili za dobijanje mišljenja o izgradnji aerodroma Trebinje, ali da su svaki put odbijeni.

- Dobili smo mišljenja od entitetskih ministarstava, odnosno Ministarstva saobraćaja i veza RS i Ministarstva transporta i komunikacija FBiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije, Ministarstva inostranih poslova, ali od Ministarstva finansija nismo - dodao je Mitrović.

Mitrović i Ćurić u Trebinju, Foto D. Curać

Osim tačke koja se odnosi na izgradnju aerodroma u Trebinju, Mitrović je rekao da je skinut Nacrt sporazuma o vođenju pregovora o rekonstrukciji mosta Novi Grad - Dvor, između BiH i Hrvatske, odnosno Srpske i Hrvatske, kao i Nacrt za vođenje pregovora o infrastrukturnim objektima između BiH, odnosno Srpske i Crne Gore.

- Postavio sam pitanje ministru finansija i trezora Vjekoslavu Bevandi šta mi iz Ministrastva komunikacija treba da uradimo da bismo dobili ono što nam sleduje, ne nama nego narodu. Dobio sam ćutanje - istakao je Mitrović.

SRBIJA OBEZBEDILA NOVAC

KAKO je ranije najavljeno, Vlada Srbije za izgradnju aerodroma u Trebinju obezbedila je 70 miliona evra, dok će još 35 miliona evra biti uloženo u infrastrukturno opremanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave