TUŽIO IH PRIVATNO I BUJOŠEVIĆ: RTS podneo prijave protiv Ace Lukasa i Saše Mirkovića

V. N.

07. 04. 2022. u 23:18

RADIO-TELEVIZIJA Srbije podnela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u Beogradu protiv pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, i menadžera i producenta Saše Mirkovića, zbog sumnje da su izvršili krivično delo lažno prijavljivanje iz čl. 334 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

ТУЖИО ИХ ПРИВАТНО И БУЈОШЕВИЋ: РТС поднео пријаве против Аце Лукаса и Саше Мирковића

Dragan Bujošević, Foto V. Danilov

U prijavi RTS se navodi da su Vuksanović i Mirković, iako je cela Srbija u direktnom prenosu mogla da vidi i ko su bili članovi žirija u finalnoj večeri i kako su glasali, lažno prijavili i osobe koje, ili uopšte nisu bile članovi žirija, ili jesu bile u žiriju, ali su i glasale za Vuksanovića. Regularnost objavljenih rezultata SMS glasanja potvrdila je i firma "Komtrejd", koja je bila zadužena za obradu glasova, a na tu obradu Dragan Bujošević i Olivera Kovačević nisu, niti su mogli da utiču.

Pored ove krivične prijave, generalni direktor RTS Dragan Bujošević podneo je i dve privatne tužbe protiv Vuksanovića i Mirkovića za naknadu štete koju su naneli izjavama datim na konferencijama za medije pre takmičenja, kao i u televizijskim gostovanjima nakon "Pesme za Evroviziju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista