NIŠTA OD LUKASOVE PRIJAVE: Uprkos najavi da će danas tužiti rukovodstvo RTS i članove žirija, folker odložio predaju papira

Ana VOJINOVIĆ

10. 03. 2022. u 21:42

TRESLA se gora, rodio se miš! Mada je folk pevač Aca Lukas na sva zvona najavljivao da će u četvrtak podneti krivične prijave protiv čelnika RTS i članova žirija u finalu zbog nameštanja takmičenja "Pesma za Evroviziju" i trgovine uticajem, od toga na kraju nije bilo ništa. Lukasov menadžer Saša Mirković za "Novosti" je u četvrtak kratko rekao da će o danu predaje krivične prijave mediji biti obavešteni, kao i da advokati ozbiljno rade na ovom predmetu. Takođe, ponovio je da će prijave biti podnete Tužilaštvu za organizovani kriminal.

НИШТА ОД ЛУКАСОВЕ ПРИЈАВЕ: Упркос најави да ће данас тужити руководство РТС и чланове жирија, фолкер одложио предају папира

Foto ATA Images

Kako u četvrtak nikakvi zvanični papiri nisu bili dostavljeni nadležnim organima, pokazalo se da su Lukaseve tvrdnje da "ne preti praznom puškom" ostale samo na rečima, bar zasad. Samo dan ranije pevač je bio oštar i poručio čelnicima Javnog servisa da "treba da se spreme da se ispričaju sa tužilaštvom" i da "ne pokazuju nikakve papire u kojima potvrđuju regularnost glasanja". Naglasio je da ima dokaze za krađu najmanje 100.000 glasova, kao i da je žiri instruisan kako da glasa, što je dovelo do toga da njegova pesma "Oskar", kojom se takmičio, nije dobila nijedan bod od struke.

Iako iz regiona, ali i Evrope, svakodnevno stižu pohvale za Konstraktinu pobedničku pesmu In corpore sano, s druge strane ima i kolega pevača kojima se ova numera nimalo ne dopada.

- Konstraktina pesma mi se uopšte ne sviđa - u dahu je, za "Novosti", rekla pevačica Maja Nikolić. - Zvuči mi kao ona stara "Pioniri maleni, mi smo vojska prava", samo im fale Titove pionirske marame! Ništa novo nije donela, ima više od 50 grupa u svetu koje izvode takvu alternativnu muziku. To je recitovanje i nema veze sa muzikom. Imali smo mnogo bolje numere koje je trebalo da pobede. Na primer, Zorja. Ona je imala fantastičnu pesmu. Konstrakti želim sve najbolje jer nas ona predstavlja, ali smatram da njena pesma nema veze sa umetnošću.

Nikolićeva je takođe ubeđena da je Lukas u pravu i da je glasanje bilo namešteno, što će, kako naglašava, biti dokazano i na sudu. Podseća i da je Mirković bio i njen menadžer i dobar prijatelj. Tvrdi i da Mirković i Lukas sigurno ne bi išli na sud kada je reč o ovome, da nemaju dokaze. Na festivalu se za pobedničku numeru nadmetao i njen rođeni brat Marko Nikolić, ali nije prošao u finale.

- Navijala sam za brata, ali on, nažalost, nije prošao u finale, kao ni Dušan Svilar koji je imao fenomenalnu pesmu - kaže pevačica za naš list. - Žiri je bio namešten, Dragoljub Ilić Ilke je oko 40 godina radio u redakciji RTS, i to kao muzički urednik sa ekipom koja vodi pevače na "Evroviziju". Iako je sada u penziji, bio je deo žirija. To je taj žiri, čiji je deo bila i Una Senić, Konstraktina najbolja drugarica, što potvrđuju i njihovi instagram-profili.

Pevačica iz Niša smatra da je bio doveden žiri koji će glasati za Konstraktu, a ne za Lukasa.

- To je razumljivo jer je Aca u svađi sa Nedom Ukraden koja je, kao što svi znamo, bila predsednica žirija u finalu. Ona mu, naravno, nikad ne bi dala poene - tvrdi Nikolićeva. - Za Saru Jo se odavno pričalo da će pobediti. Konstrakta nije trebalo da pobedi, to je sve dogovoreno. Ona je bila kolateralna šteta jer nisu smeli da idu do kraja i pošalju Saru Jo. Svi znamo da je još u septembru njoj nameštena pobeda. Videli ste njen kiseli osmeh kada su proglasili da je Konstrakta pobednica.

"Novosti" su u četvrtak za komentar pitale i pevačicu Anu Stanić, koja se takođe takmičila na "Pesmi za Evroviziju", ali ona nije bila zaiteresovana da sa nama podeli svoje mišljenje, jer kako nam reče, "ovo je otišlo predaleko". n

GOCA TRŽAN: PREGOTIVNA, NASTUP JOJ JE BIO VRH

POP pevačica Goca Tržan, koja je odustala od takmičenja "Pesma za Evroviziju" iz zdravstvenih razloga, priznala je da joj se dopala Konstrakta, iako nije gledala prenos nijedne večeri.

- Pregotivna je, nastup joj je bio vrh, koncept je suština, to što je ona htela da kaže nastupom - rekla je Tržanova u svom vlogu na "Jutjubu". - Klinci nisu glupi, svidelo im se nešto što nije smeće koje im se non-stop servira. Jedna lepa, prirodna, obrazovana, majka dvoje dece, interesantna žena nas predstavlja, izuzetno sam zadovoljna i srećna. Umetnica mora biti zdrava!

PREDSTAVNICI BUGARSKE NA "EVROSONGU" BI GLASALI ZA KONSTRAKTU

RAZLIČITO I SAMOUVERENO

SRPSKA predstavnica na "Evrosongu" u Torinu, Konstrakta i numera In corpore sano, i dalje su u žiži javnosti. Mada joj protivnici zameraju da će strana publika mlako reagovati na našu predstavnicu usled nerazumevanja teksta pesme, sa tim se ne slaže roker Roni Romero, frontmen grupe "Intelidžent mjuzik prodžekt", koja će predstavljati Bugarsku na "Pesmi Evrovizije". On je već nakon nekoliko prvih taktova pesme rekao:

- Ovo je tako iznenađujuće i različito! Ceo koncept, stihovi, sviđa mi se što je zakoračila na rizičan teren sa tolikom samouverenošću. U vreme kada se svi trude da liče na nekog, ovo je tako osvežavajuće. Pevačica je neverovatna. Da ove godine gledam "Evrosong" kao fan, a ne kao učesnik, sigurno bih glasao za Konstraktu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)