RADUJTE SE SVAKOM NOVOM DANU: Jovana Stipić, zvezda serije "Azbuka našeg života"

M. Jungić Milošević

17. 01. 2022. u 12:19

U VREME vladavine virusa i pandemije, koja je normalan život učinila potpuno stranim, čini se kao da su se neke druge, možda i opasnije "boljke" ušunjale u našu svakodnevicu.

РАДУЈТЕ СЕ СВАКОМ НОВОМ ДАНУ: Јована Стипић, звезда серије Азбука нашег живота

Foto Miša Obradović

Serija "Azbuka našeg života" (ponedeljkom u 22.00 na Prvoj i petkom od 21.00 na kanalu Superstar TV), u režiji Jelene Bajić Jočić i produkciji "Telekoma Srbije" i "Kontrast studija", skreće nam pažnju upravo na one "bolesti" savremenog društva kojima smo svi podložni, a čiji se simptomi, usled obaveza i tempa života koji "melje", provuku neopaženi.

Jednu od važnih uloga u seriji, nastaloj po romanima spisateljice Mirjane Bobić Mojsilović, tumači i glumica Jovana Stipić koja, u razgovoru za "Novosti", otkriva čime se čovek može odbraniti od pandemija razvoda, loših brakova i površnih odnosa.

- Osim korone, na snazi je jedan, takođe, opasan virus otuđenja. Tehnologija nas je samo naizgled zbližila, ali smo zbog mobilnih telefona, poruka i društvenih mreža, zaboravili da je kontakt licem u lice najvažniji i jedini pravi. Važno je ne juriti mahnito za materijalnim stvarima, jer u toj trci čovek ni ne primeti da je izgubio sebe i ono što mu je zaista važno. Potrebno je uvek pronaći vreme za sebe, porodicu i prijatelje, jer tu su ljubav i svi naši istinski pokretači - kaže Jovana Stipić.

* Tumačite lik Sare, uspešnog plastičnog hirurga, koja je prevarila supruga sa njegovim poslovnim partnerom. Ipak, uspeva da spase brak iz naizgled izgubljene pozicije. Kako joj je to pošlo za rukom?

- Tajna svakog uspeha je u posvećenosti i radu, u velikoj ljubavi koja ti ne dozvoljava da odustaneš. Čak ni kada je najteže. Sara i Relja su malo zapustili svoj odnos, udaljili se jedno od drugog, ali nisu odustali i to je njihov ključ uspeha. Oni su shvatili da imaju mnogo razloga da se bore za svoju ljubav i to im je pomoglo da sačuvaju sve ono u šta su uložili mnogo godina, napora i truda.

* Zanimljiva je i simbolika Sarinog zanimanja. U svetu u kom je razotkrivanje privatnosti postalo imperativ, postoji li neki drugi način, osim botoksa, da naše emocije zadržimo za sebe?

- Postoji, naravno. Važno je imati zdrav odnos prema sebi. Učiti se tolernaciji i poštovanju, ostati pribran u ovoj jurnjavi za materijalnim. U vreme kada nas brzina navodi na niz pogrešnih odluka, veoma je važno misliti polako, naći svoj ritam i odrediti prioritete. Treba uvek negovati ljubav i ceniti život, radovati se svakom danu i novoj prilici.

* Govoreći o "Azbuci", mnogi su napomenuli da će se gledaoci lako pronaći u njoj...

- "Azbuka našeg života" je snažna emotivna priča ispričana iz ženskog i muškog ugla. Zbog toga sam sigurna da će se mnogi pronaći u ponekim delovima. A možda ova naša priča nekom pomogne da prevaziđe ili reši neke probleme.

NADAM SE NOVIM ULOGAMA

* ŠTA vam je novo u profesionalnom smislu donela serija "Azbuka našeg života"?

- Pre svega, uživala sam radeći na ovoj seriji. Radilo se posvećeno i temeljno, nalik probama u pozorištu i to je dovelo do ovako dobrog rezultata. Volela bih da mi ovaj posao donese i neke nove prilike, jer glumac je najsrećniji kad mnogo radi - kaže Jovana Stipić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)