POSLEDNJA PESMA MARINE TUCAKOVIĆ: Otpevao je Saša Matić - "Nebitno" (VIDEO)

M. STOJANOVIĆ

16. 12. 2021. u 22:03

MUZIČKA zvezda Saša Matić je, nakon četvorogodišnje pauze, objavio novi album "Dva života", sa 13 pesama, i predstavio ga juče u hotelu "Hajat", gde će pevati za doček Nove godine.

ПОСЛЕДЊА ПЕСМА МАРИНЕ ТУЦАКОВИЋ: Отпевао је Саша Матић - Небитно (ВИДЕО)

Marija Kilibarda i Saša Matić juče u "Hajatu", Foto Vojislav Danilov

To je njegov 10. studijski album kojim pevač obeležava jubilej - 20 godina profesionalne karijere. Naime, Saša je prvi album objavio 2001. godine, ali je prvi nastup imao mnogo pre, kada je i poželeo da se bavi muzikom.

Među novim kompozicijama su i dve duetske pesme - "Oko moje" sa Milicom Pavlović, koja je publiku osvojila pre šest meseci, kao i "Ti i ja", koju je snimio sa nekadašnjom pevačicom grupe "Magazin", Jelenom Rozgom. Kao posebna poslastica za publiku, na albumu "Dva života "nalazi se i pesma" Čujem da se ovih dana razvodiš", koju je Saša snimio za seriju "Ubice mog oca". Kako je istakao na današnjoj konferenciji za novinare, koju je vodila Marija Kilibarda, zadovoljstvo mu je bilo da ponovo sarađuje sa istom ekipom, nakon velikog uspeha pesme "Rastanak", koja je obeležila treću sezonu te serije.

Matić sa Jelenom Rozgom, Foto Vojislav Danilov

Saša Matić je poznat kao neko ko u poslu ništa ne prepušta slučaju, pa je za album angažovao trenutno najbolje muzičke znalce - Jelenu Trifunović, Voju Vasića, Sašu Nikolića, Milana Miletića, Miloša Roganovića, Atelje "Trag", Mlađana Dinkića, Angelinu, Peđu Medenicu, Saleta Miloševića, Željka Vasića...

Posebno je istakao pesmu "Nebitno", za koju je tekst pisala sada pokojna Marina Tucaković, a melodiju je uradio Damir Handanović. Saša se prisetio saradnje sa Marinom, pa je sa čitaocima "Novosti" podelio jednu anegdotu:

- Na prošlom albumu smo imali neobične stihove "sunce mi ne sija, ukrala gazmija" i "ko laže, taj i krade". Kada sam to čuo, pozvao sam Marinu da je pitam zbog čega je to baš tako napisala, a ona mi je rekla: "Ponelo me". Kada mi je poslala pesmu "Nebitno", pozvao sam je i pitao: "Šta je bilo, opet te ponelo?"

Ono što je publiku posebno obradovalo je to što je Saša za većinu pesama sa novog albuma snimio i spot, a numere, mada objavljene pre samo dva dana, već obaraju rekorde u broju pregleda na "Jutjubu".

OBOJE SMO SE PRONAŠLI U "TI I JA"

SPLITSKA pevačica Jelena Rozga je samo zbog promocije dueta sa Sašom Matićem stigla juče u Beograd. Odmah se vratila u rodni grad, ali kako nam je rekla, morala je da dođe iz poštovanja prema Saši i divnoj pesmi, na koju su godinama čekali.

- Kada sam prvi put čula "Ti i ja", rasplakala sam se - rekla je Rozga za naš list.

- Krenula sam na neki nastup, bila sam našminkana i sređena, Sale mi je poslao pesmu, a nakon slušanja sam jednostavno morala ponovo da se šminkam. Numeru sam poslala svim ljudima kojima verujem i svima se dopala, nije bilo loših komentara.

Na pitanje da li se bar malo pronašla u ovoj pesmi, Jelena nam je odgovorila:

- I Saša i ja smo se pronašli u pesmi. Da je ne osećamo, da se bar malo ne pronalazimo u tekstu, ne bismo je mogli ovako emotivno otpevati. Sigurna sam da će se u ovom tekstu svaka žena pronaći, a bogami i muškarci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri