DA LI ZNATE KO JE PEVAČICA SA FOTOGRAFIJE? Nekada najveća zvezda jugoslovenske pop muzike, sa čak dva završena fakulteta

S. Kovačević

19. 11. 2021. u 12:45 >> 12:47

MNOGE pevačice potpuno su promenile svoj izgled kroz godine karijere, podvrgle se operacijama i tretmanima koji ih čine neprepoznatljivima. Međutim, pevačica sa fotografije važi za nekoga ko odiše prirodnom lepotom, a sa njenih fotografija iz mladosti nikada ne biste zaključili o kome je reč.

ДА ЛИ ЗНАТЕ КО ЈЕ ПЕВАЧИЦА СА ФОТОГРАФИЈЕ? Некада највећа звезда југословенске поп музике, са чак два завршена факултета

FOTO: Arhiva novosti

Dama koja je ostavila značajan pečat u oblasti zabavne muzike je naravno Neda Ukraden.

Ona je karijeru započela davne 1967. godine. Tokom 70-ih i 80-ih godina bila je najveća zvezda jugoslovenske pop muzike, sa preko dva miliona prodatih ploča. 

Odrasla je u Sarajevu, ali je zbog očeve karijere živela i u drugim gradovima. Završila je dva fakulteta, Pravni i Filozofski u Sarajevu, kao i srednju muzičku školu pevanja. Tokom raspada Jugoslavije preselila se u Beograd 1992, gde i danas živi i radi.

FOTO: Arhiva novosti

 

Tokom višedecenijske karijere nastupala je u svim većim dvoranama širom Jugoslavije: Sava centar i Dom Sindikata u Beogradu, Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Tivoli u Ljubljani, Univerzalna sala u Skoplju i dr. Sarađivala je sa najeminentnijim autorima, kao što su: Kemal Monteno, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Seid Memić Vajta, Rajko Dujmić, Zrinko Tutić, Hari Mata Hari i drugi. Uz brojne nagrade koje je Neda osvojila tokom svoje bogate muzičke karijere svakako treba izdvojiti Zlatnu pticu "Jugotona" za preko dva miliona prodanih ploča. 

Koncertom u Sava centru, u Beogradu 2017. godine, obeležila je 50 godina uspešne karijere.

 

Ovo su samo neki od njenih brojnih hitova. 

 - Zora je, Boli, boli, Vrati se s kišom, Srce u srcu, Samo je nebo iznad nas, Šaj, rode, šaj...

Neda je jednom prilikom izjavila kako planira da objavi autobiografsku knjigu u kojoj će podeliti detalje iz privatnog života.

Takođe, govorila je da su tokom karijere mnogi uticajni muškarci pokušali da je "kupe", ali je ona, kako kaže, to oduvek odbijala i nikada je takve ponude nisu zanimale.

- Nema tu prevelikog objašnjenja zašto... To je prosto neka moja privatna filozofija i načelo da nema toga što mi je neko obećavao u karijeri da bih ja zarad te karijere otišla za nekim, ako mi se ne sviđa... Bilo je i pretnji, ucena: "zagorčaću ti život", "uništiću ti karijeru"... Ja sam žena koja je završila dva fakulteta, znaš koliko me je zanimalo da li ću otići negde da pevam - rekla je Neda u emisiji "Grand njuz".

BONUS VIDEO:

NEVEROVATAN ČOVEK, PRAVI VITEZ: Ovako je čuveni ruski novinar najavio Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024