PORODICA POPULARNE PEVAČICE ORGANIZUJE PRODAJU NJENIH STVARI: Torbica i haljina Ejmi Vajnhaus koštaće po 20.000 dolara

Novosti online

13. 10. 2021. u 14:56

GOTOVO 800 stvari pokojne britanske muzičarke Ejmi Vajnhaus, uključujući i kratku haljinu koju je nosila na poslednjem koncertu, biće ponuđeno na aukcijsku prodaju. Očekuje se da će zeleno-crna haljina i Moskino torbica u obliku srca, s kojima je dobitnica Gremi nagrade često bila fotografisana, dostići cenu od 15.000 do 20.000 dolara svaka.

ПОРОДИЦА ПОПУЛАРНЕ ПЕВАЧИЦЕ ОРГАНИЗУЈЕ ПРОДАЈУ ЊЕНИХ СТВАРИ:  Торбица и хаљина Ејми Вајнхаус коштаће по 20.000 долара

Foto: Printskrin Youtube

- Njeni roditelji odlučili su da je pravo vreme da prodaju njene lične i profesionalne predmete - rekao je Martin Nolan, izvršni direktor aukcijske kuće.

Pevačica je umrla od trovanja alkoholom sa 27 godina u julu 2011. godine, a poslednji nastup imala je u Beogradu mesec dana ranije.

- Za njih je to bilo vrlo emotivno pitanje da se odreknu stvari svoje kćeri - rekao je Nolan i dodao da ipak znaju da će ti predmeti ići obožavaocima i kolekcionarima, muzejima i ulagačima širom sveta, koji će ih i dalje ceniti, uživati i izlagati ih.

- Porodica želi da osigura da svi njeni obožavaoci imaju priliku da nešto kupe - kazao je Nolan, koji je dve godine radio na pripremi prodaje.

Većina haljina slavne pevačice ima nižu početnu cenu od 2.000 do 4.000 dolara, a početna cena za kaiševe, parfeme, cipele, gitare i komplete bubnjeva počinje već od 50 do 100 dolara.

Ejmi je postala prepoznatljiva u celom svetu sa svojom muzikom prožetom džezom, jedinstvenim izgledom i ponašanjem koje je privlačilo medije. Objavila je dva studijska albuma, "Frank" i "Back to Black", a često je govorila o svojoj borbi protiv zavisnosti o alkoholu i drogama.

Deo prihoda ići će za potrebe Fondacije Ejmi Vajnhaus koja ima za cilj da podstakne decu i mlade da izgrade samopoštovanje i otpornost kako bi mogli da se razvijaju. Prodaja će se održati na Beverli Hilsu 6. i 7. novembra, a kupci će se nadmetati lično i putem interneta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!