VLATKO I SAŠA UZ TAMBURAŠE: "Tamburica fest" od 19. do 21. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi i u centru Novog Sada

S. B.

07. 08. 2021. u 15:16

NA Petrovaradinskoj tvrđavi, ali i u centru Novog Sada, od 19. do 21. avgusta biće održan 14. "Tamburica fest", uz učešće izvođača iz Srbije, Turske, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Brazila. Organizatori su za ljubitelje setnog zvuka pripremili bogat program zasnovan na negovanju tradicije i podsticaju na novo, savremeno stvaralaštvo.

ВЛАТКО И САША УЗ ТАМБУРАШЕ: Тамбурица фест од 19. до 21. августа на Петроварадинској тврђави и у центру Новог Сада

Foto ATA Images

- Festival će početi 19. avgusta, tradicionalnom promenadom fijakera "okićenih" muzičarima i defileom više od stotinu tamburaša uz nastupe foklornih ansambala i kuluturno-umetničkih društava, koji će muzicirati gradskim ulicama - kaže Jelena Pejčić iz organizacionog tima festivala.

Preostale dve festivalske večeri biće održane na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zvanično otvaranje je u petak, 20. avgusta, nastupom Nacionalnog simfonijskog orkestra Turske, s obzirom na to da je "zemlja prijatelj" festivala Turska. U takmičarskom delu tambure će ukrstiti pet selekcionisanih orkestara, od velikog broja prijavljenih, koji će se boriti za prestižnu titulu najbolje tamburaške bande. U revijalnom delu programa nastupiće trio Vlatka Stefanovskog, u pratnji tamburaškog orkestra "Velos". Poslednje dana biraće se najbolji vokalni solista i najlepše nove autorske tamburaške pesme, a nastupiće 12 izvođača, među kojima i naša Zorana Iđuški, Julijana Olm iz Brazila, Sandra Milkovska iz Severne Makedonije, Hame Nalić iz BiH.... U revijalnom delu programa pevaće Milica Dosković, članica opere Srpskog narodnog pozorišta i folker Saša Matić sa tamburašima i u pratnji svog orkestra.

Ulaz na prve dve večeri festivala je slobodan, a za završno veče, 21. avgusta, ulaznica će koštati 500 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)