ZBOG ZORANA RADMILOVIĆA JE RASKINULA VERIDBU: Tužna sudbina supruge poznatog glumca - rodila mu je ćerku, pa ih oboje sahranila (FOTO)

Novosti online

27. 07. 2021. u 00:47

GLUMICA Dina Rutić svojevremeno je bila poznata i kao "najzapažnije među mladim glumicama".

ЗБОГ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА ЈЕ РАСКИНУЛА ВЕРИДБУ: Тужна судбина супруге познатог глумца - родила му је ћерку, па их обоје сахранила (ФОТО)

Foto: printskrin Jutjub

Jugoslovenska filmska i pozorišna glumica bila je udata za čuvenog Zorana Radmilovića, a preminula je 34 godine nakon njegove smrti, 2019. godine. Imala je 76 godina, a od Zoranove smrti prošlo je 36 godina.

Dina Rutić Radmilović rođena je 1943. godine u Dobrom Selu, a prvu ulogu odigrala je u "Prometeju s otoka Viševice" iz 1964. godine, gde je odigrala Vesnu. Inače, Dina je bila ćerka glumačkog para Jože i Ivke Rutić.

Ona je bila posvećena književnosti i upisala je Filološki fakultet u Beogradu, ali kao ćerki glumaca nudili su joj uloge, pa je za kratko vreme postigla veliku popularnost. Dina je svojevremeno rekla da film i televizija nisu njena profesija, već da je najviše privlači svet knjiga.

Nakon prve glavne uloge, usledio je pregršt novih, a kada je u ostvarenju "Provod" igrala sa budućim suprugom Zoranom Radmilovićem, to je bila sudbina za oboje. Ona ga je hvalila kako je odličan glumac, te da uz njega "svi igraju dobro", a on je bio uveren da će Dina biti njegova žena. Bio je u pravu!

“Operacija 30 slova“ / Foto Arhiva

Mada je bila verena, Dina je raskinula svoju ozbiljnu vezu i uplovila u novu romansu sa 10 godina starijim Radmilovićem. Venčali su se 1966. godine, a ćerku Anu rodila je 1974. godine. Govorilo se da su i Dina i Zoran bili neverovatno duhoviti, a pamti se Radmilovićeva rečenica da svega ima dovoljno i lako mu je tako da živi. Glumac je sa porodicom provodio mnogo vremena, a njihova ljubav bila je svetli primer. Malo koga je jugoslovenska publika volela kao Zorana Radmilovića, a čini se da je on iznad svega voleo baš Dinu i Anu.

Radmilović je preminuo 1985. godine, a nakon njegove smrti, Dina se gotovo povukla iz javnosti. I književnica Ana Radmilović je napustila svet prerano, u februaru 2017. godine, u 43. godini. Dina je živela još malo posle odlaska ćerke.

Dina Rutić Radmilović preminula je u 76. godini života u Beogradu.

(Espreso)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja