TREĆE NOĆI NA TVRĐAVI 48.000 LJUDI: Nina Kravic, ipak, došla na Petrovaradin - Satori sve iznenadio sa "Đelem, Đelem"

S. BAJIĆ

12. 07. 2021. u 07:30

KROZ festivalske kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi je u noći između subote i nedelje prošlo čak 48.000 posetilaca koji su, kako organizatori "Egzita" naglašavaju, svedočili neverovatnim nastupima od kojih će neki biti velikim slovima upisani u istoriju festivala.

ТРЕЋЕ НОЋИ НА ТВРЂАВИ 48.000 ЉУДИ: Нина Кравиц, ипак, дошла на Петроварадин - Сатори све изненадио са Ђелем, Ђелем

Foto M. Ristić

Pomalo razočaravajući izostanak Borisa Brejče, "Hot sajnsa 82" i Hani Dižon na "dens areni" nadomestila je fenomenalna Nina Kravic, koja je nekoliko dana pred početak "Egzita" otkazala nastup zbog zdravstvenih razloga.

- Nina Kravic se u međuvremenu oporavila, hitno je doletela iz Moskve i isporučila set epskih razmera o kojem će se još dugo pričati - potvrđuju organizatori i naglašavaju da je univerzum, ipak, pokazao izvrstan "plan b", pošto su tri glavne zvezde najvećeg plesališta na Balkanu otkazale dolazak, takođe iz zdravstvenih razloga.

Amira Medunjanin i Satori, Foto V. Veličković

Tako je "tehno titan", prelepa Ruskinja, upriličila razmenu energije sa publikom kao na najvećim rok koncertima, a publika ju je, uz neprestano skandiranje, čak tri puta vraćala na bis, pa su organizatori, hteli - ne hteli, bili primorani da malo produže satnicu tehno dive. Takođe, ekskluzivni "bektubek" set isporučili su Adijel i Fransoa, kao i domaće snage, "Riblok" i "Spejs moušn".

 Asaf Avidan, Foto N. Karlić

"Žilu kucavicu" festivala obeležili su nastupi čak četiri superstara. Publiku je najpre celovečernjim koncertom očarao harizmatični Asaf Avidan, izraelski kantautor sa pomalo setnim i romantičnim, laganijim zvukom, da bi je do ranih jutarnjih sati posle svitanja, u potpunosti razigrali hitmejker Robin Šulc, legendarni Pol van Dajk i multitalentovani Satori, u čijem nastupu se kao gošća pojavila i Amira Medunjanin.

Robin Šulc, Foto Tanjug

Satori je na "mejnu", prikazujući svu raskoš svog talenta u fantastičnom nastupu, predstavio i muziku sa albuma snimanog u Srbiji sa Goranom Bregovićem, emitujući snažnu energiju. Svetska premijera i najupečatljiviji deo koncerta bilo je izvođenje pesme "Đelem, đelem" u kojem je semplovan vokal sa jednog od poslednjih snimaka velike Esme Redžepove, za koji je Satori dobio prava od njenog sina. Sva bol Balkana koju je velika umetnica predstavljala u svojim pesmama kao da je u Satorijevoj interpretaciji pokušala da pronađe put do isceljenja.

"Obojeni program", Foto N. Karlić

"SAMBANSA" KARNEVAL

PETROVARADINSKOM tvrđavom svake večeri festivala špartaju i na već usijanu atmosferu dolivaju ulje, novosadski ansambl "Sambansa", opremljeni raznoraznim udaraljkama, perkusijama, bubnjevima i tarabukama, koji drže ritam sambe i salse, kao u Riju na Marakani, i publiku podstiču na brazilski, karnevalski ples.

Foto Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)