SARAJEVO OBARA KREDITNI REJTING SRPSKE: Ministarka Vidović jasno rekla - BiH vrlo rizična zemlja

S. M.

28. 04. 2021. u 22:52

MINISTAR finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da na kreditni rejting Republike Srpske utiče to što je BiH vrlo rizična zemlja.

САРАЈЕВО ОБАРА КРЕДИТНИ РЕЈТИНГ СРПСКЕ: Министарка Видовић јасно рекла - БиХ врло ризична земља

Foto: Nezavisne

Odgovarajući na poslanička pitanja tokom aktuelnog časa na sednici Narodne skupštine Republike Srpske, Vidovićeva je rekao da Srpska ima isti kreditni rejting na Londonskoj berzi kao i BiH.

- Sigurna sam da zaslužujemo bolji kreditni rejting. To su nam rekli i kupci s kojima smo razgovarali. Oni se čude da imamo kreditni rejting B3 s ovakvim ekonomskim pokazateljima - rekla je Vidovićeva.

Ona je navela da će verovatno nekima kreditni rejting BiH, iako je isti kao Republike Srpske, biti bolji nego Srpske.

Govoreći o kretanju zemalja na Londonskoj berzi koje su imale sličan kreditni rejting kao Republika Srpska, Vidovićeva je iznela podatak da je Sjeverna Makedonija krenula sa 5,6 odsto, a sada ima više od dva odsto jer je izlazila više puta na ovu berzu.

- Srbija koja je deset puta izlazila na Londonsku berzu krenula je sa devet odsto, a sada je došla na 1,6 odsto, Ruska Federacija krenula je sa 12 odsto i došla na pet odsto, Belorusija je sa 6,8 odsto došla na 5,8 odsto, Turska sa 11 na 4,9 odsto, Egipat sa 10 odsto na 6,4 odsto, Ukrajina sa 9,75 na 4,75 odsto - navela je Vidovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja