PRIPREMILI SU MU KLOPKU U RESTORANU: Detalji hapšenja banjalučkog sudije, za 1.000 evra trebalo da utiče na donošenje presude

O. MATAVULj

22. 04. 2021. u 07:26

INSPEKTORI SIPA uhapsili su juče Nebojšu Pejovića, sudiju Osnovnog suda u Banjaluci, zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem.

ПРИПРЕМИЛИ СУ МУ КЛОПКУ У РЕСТОРАНУ: Детаљи хапшења бањалучког судије, за 1.000 евра требало да утиче на доношење пресуде

Foto: Skrinšot ATV/O. Matavulj

Pejović, koji je predsednik odeljenja za radne sporove u prekršajnom odeljenju banjalučkog Osnovnog suda, uhapšen je u akciji "Barka", koja je sprovedena po nalogu Republičkog javnog tužilaštva RS. Kako nezvanično saznajemo, sudija je uhvaćen na delu, odnosno nakon što je od jedne osobe uzeo 1.000 evra kako bi, navodno, uticao na jednu sudsku odluku.

Izvor blizak istrazi kaže da je Pejović juče uredno došao na posao. Do 10 časova je bio u sudu da bi kasnije izašao na pauzu. U međuvremenu je sam otišao na unapred dogovoreni sastanak.

- Primopredaja novca je dogovorena i izvršena u jednom restoranu u Slatini, a sve su pratili istražitelji SIPA koji su Pejovića odmah lišili slobode - kaže naš izvor.

Prema nepotvrđenim informacijama, Pejović je novac uzeo kako bi navodno posredovao u predmetu koji je u radu kod drugog sudije. Radi se o parničnom predmetu u kojoj se dve firme spore oko korišćenja službenog imena, jer obe imaju isti naziv. Pejović je od jedne od tih stranaka tražio novac kako bi uticao da se sudska odluka donese u njihovu korist. Zasada nije poznato da li je drugi sudija uopšte bio upoznat sa Pejovićevim nelegalnim radnjama, ali će svi akteri biti saslušani u okviru istrage.

Foto: Skrinšot ATV

Portparol SIPA Luka Miladinović potvrdio je da je u akciji "Barka" uhapšen nosilac pravosudne funkcije u BiH zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem.

- SIPA je, po naredbi banjalučkog Osnovnog suda, pretresla uhapšeno lice, kao i stan i tom prilikom su otkriveni predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnog dela - rekao je Miladinović.

Sudija Pejović u javnosti se dovodio u vezu sa određenim nezakonitostima koje nikada nisu dokazane. Ranije je disciplinski kažnjavan zbog kašnjenja u donošenju određenih sudskih odluka i to javnom opomenom. U septembru 2012. bio je pod istragom u predmetu "Jelšingrad". Banjalučka policija tada je protiv njega i još tri osobe podnela izveštaj o počinjenim krivičnim delima zloupotrebe službenog položaja, kojima je preduzeće "FAM Jelšingrad" u stečaju navodno bilo oštećeno za oko 1,85 miliona KM. Tada se navodilo da je Pejović kao sudija doneo rešenje po kojem je izvršen prenos sredstava s računa "Jelšingrada" na račun druge firme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu