ŠTA SE DEŠAVA U NIŠU: Novi načelnik Komunalne milicije podeo ostavku dan posle rasturene korona žurke sa 200 gostiju?

D. ALIHODžIĆ

17. 04. 2021. u 08:41

GORAN Đorđević je za načelnika Komunalne milicije imenovan 5. aprila, a već početkom minule sedmice je podneo ostavku.

ШТА СЕ ДЕШАВА У НИШУ: Нови начелник Комуналне милиције подео оставку дан после растурене корона журке са 200 гостију?

Foto: D. Alihodžić

Iako naši izvori iz ove ustanove i Gradske uprave potvrđuju ovakav razvoj događaja, ključni akter ne želi da se javno oglasi, a gradonačelnica Dragana Sotirovski tvrdi da "nije podneo ostavku".

Šta je tokom vikenda dogodilo, pa dovelo do ovakvog poteza još je misterija. Lokalna samouprava se pohvalila da su komunalni milicajci rasturili kovid-žurku na kojoj je zatečeno 200 gostiju, a samo dan posle je procurila vest o ostavci čoveka koji u Gradskoj upravi radi već 23 godine. Na čelu Uprave za omladinu i sport je bio od 2014. do 2017, potom je vodio Sektor za porodicu i dečji dodatak u Sekretarijatu za dečju i socijalnu zaštitu, a posle nedavne reforme GU je radio u Upravi za društvene delatnosti.

- Problemi u Komunalnoj miliciji nisu novi, jer su i pre Đorđevića međuljudski odnosi bili narušeni. Milicajci traže da im se plate noćne patrole za koje gradski čelnici smatraju da potpadaju pod odredbe o smenskom angažovanju, predviđenom Ugovorom o radu. Navodno, on je pokušao da pronađe kompromisno rešenje, pogotovo kada je u pitanju bezbednost na terenu - saznajemo od sagovornika koji je želeo da ostane anoniman.

Inače, prilikom imenovanja Gorana Đorđevića, gradonačelnica Dragana Sotirovski je obelodanila i to da je Vlada dala saglasnost za zapošljavanje još pet komunalnih milicajaca, najavivši da će konkurs biti raspisan u narednih 90 dana...

BURA I U TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI

NEMA dileme da je ostavku - na insistiranje gradonačelnice - podnela dr Danka Milojković, direktorka Turističke organizacije.

- Iako ju je Skupština grada izabarala sa mandatom od četiri godine, ona je nezakonito i bez znanja nadležnih, kao direktor, sa tadašnjim predsednikom Upravnog odbora potpisala ugovor o njenom zapošljavanju na neodređeno vreme, čime bi po isteku mandata postala radnik ove organizacije, što je nedopustivo - kaže Dragana Sotirovski.

- Kad bude podneo ostavku, javljamo - kratko je odgovorila gradonačelnica na insistiranje da razreši dilemu oko najnovijeg poteza načelnika Đorđevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu