SLUČAJ UBISTVA DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Odloženo suđenje kriminalističkim tehničarima - Terete se da su u smeće bacili donji veš ubijenog

O. M.

21. 04. 2021. u 10:18 >> 11:27

SUĐENjE kriminalističkim tehničarima PU Banjaluka Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, optuženima za sprečavanje dokazivanja u predmetu David Dragičević, odloženo je jer se na ročištu nije pojavio okružni tužilac Dalibor Vrećo.

СЛУЧАЈ УБИСТВА ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА: Одложено суђење криминалистичким техничарима - Терете се да су у смеће бацили доњи веш убијеног

Foto: O. M.

Marijanac i Bošnjak se terete da su u smeće bacili donji veš koji je tokom obdukcije skinut s Davidovog tela, kako bi prikrili eventualne tragove.

Sudija Radmila Medaković pojasnila je da je tužilaštvo obavestilo sud da je Vrećo zaražen virusom korona.

- U podnesku koji je dostavio v. d. glavnog tužioca Zoran Bulatović navodi se da je Vrećo bolestan. Prisustvo drugog tužioca nisu mogli da obezbede, jer trenutno imaju sedam upražnjenih tužilačkih pozicija, a nekoliko tužilaca je na bolovanju. Takođe, u ovakvom predmetu niko ne može da zameni predmetnog tužioca - kaže Medakovićeva.

Ona je pojasnila da u takvoj situaciji sud nema instrumente da utiče na tužilašto. Zbog toga je donela odluku da se glavni pretres odloži za 17. jun u 11 časova.

Branioci optuženih bili su saglasni s odlukom suda. Bošnjakov advokat Damir Alagić naglasio je da mu je drago što je sudija, zbog javnosti, objasnila razloge odlaganja.

- Nama je u cilju da suđenje što pre počne, kako bi moj branjenik mogao da iznese svoju odbranu i da materijalnim dokazima pokažemo da je on uredno popisao sve tragove - rekao je Alagić.

OPTUŽNICA

MIKICA Marijanac i Zoran Bošnjak optužnicom se terete da su 25. marta 2018. godine u smeće bacili Davidov donji veš, koji je tokom obdukcije skinut s njegovog tela. Svi odevni predmeti i drugi tragovi prevezeni su u policijski depo u PU Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje odakle je donji veš nestao.

- U nameri da spreče ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz - navodi se u optužnici.

Koliko je veliki pritisak javnosti u ovom predmetu najbolje svedoči činjenica da se sudija Medaković sve vreme u sudnici obraćala članovima grupe "Pravda za Davida", koji su prisustvovali ročištu.

Pred početak suđenja, pred sudom se okupilo više članova grupe "Pravda za Davida", da iskažu nezadovoljstvo radom pravosuđa u tom predmetu. Nosili su transparente kojima su tužioca optuživali za zataškavanje Davidovog ubistva. Na ulici su razvili platno na kojem je pisalo: "Vrećo, čeka te robija!". Na manjim transparentima isticali su fotografije tužioca, optuženih i svedoka, kao i ministra MUP RS Dragana Lukača sa citatom: "Jeste vi ikada išta u životu izgubili". Pred sudom su pevali Davidovu pesmu "Klinac u getu"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)