POLICAJCI “PALI” ZBOG KRIJUMČARENJA IZ CRNE GORE U BIH: Akcija „Lovac“ u Bileći, hapšenja i zbog zloupotrebe službenog položaja

V. MITRIĆ

11. 04. 2021. u 20:01

U OKVIRU akcije „Lovac“ policajci Centralnog istražnog tima Granične policije BiH uhapsili su više osumnjičenih osoba, među kojima su dva policajca Granične policije BiH.

ПОЛИЦАЈЦИ “ПАЛИ” ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ У БИХ: Акција „Ловац“ у Билећи, хапшења и због злоупотребе службеног положаја

Foto: V. MItrić

Sumnja se da su počinili krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih dela a u vezi sa krivičnim delom krijumčarenje“ i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

- Napominjemo da se radi o vrlo dobro organizovanoj kriminalnoj grupi koja već duži period deluje na području Bileće, a među kojima se nalaze i višestruki povratnici, koji su osuđivani za veći broj teških krivičnih dela - kaže Jasminka Mujić, portarola GP BiH.- Osumnjičeni policajci se sumnjiče da su duži period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u BiH.

U toku akcije korišćena je, između ostalog, i oprema koja je darovala Nemačka i Vlade Velike Britanije.

Povodom akcije direktor Granične policije BiH Zoran Galić kazao je da oštro osuđuje svaki oblik kriminaliteta naročito ako su uključeni oni koji se trebaju boriti protiv toga.

Foto: V. MItrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade