PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA BIJELJINA POSETIO OBOLELE OD KORONE: "Lekari i ostalo zdravstveno osoblje heroji našeg vremena"

V.Mitrić

16. 03. 2021. u 16:36

PREDSEDNIK Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i direktor bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi" Zlatko Maksimović posetili su danas u bijeljinskoj Kovid-bolnici pacijente obolele od korona virusa.

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА ПОСЕТИО ОБОЛЕЛЕ ОД КОРОНЕ: Лекари и остало здравствено особље хероји нашег времена

Foto: V.Mitrić

Predsednik Skupštine istakao je da su lekari i ostalo zdravstveno osoblje heroji našeg vremena, kojima se mora odati posebno priznanje.

- S obzirom na to da sam imao upalu pluća i bio lečen u ovoj bolnici od korona virusa, zajedno sa suprugom i našom bebom od mesec dana, dobro razumem s kakvim poteškoćama se zaposleni susreću i kakav teret nose - naglasio je Đurđević i dodao da je obaveza svih onih koji se bave javnim poslom da iskažu posebnu osetljivost prema zdravstvenim radnicima, kao ljudima koji rizikuju svoje zdravlje da bi lečili obolele.

On je naglasio da je na sastanku sa direktorom bolnice razgovarao o mogućnostima da se finansijski pomogne zdravstvenim ustanovama. 

- Obaveza mene kao predsednika Skupštine, kao i svih nas na odgovornim pozicijama, jeste da se iz gradskog budžeta obezbedi novac za Bolnicu „Sveti Vračevi" i Dom zdravlja - poručio je Đurđević.

Direktor Maksimović je ocenio da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, navodeći da je na bolničkom lečenju trenutno 58 pacijenata, od kojih su 24 životno ugrožena, a 13 na respiratoru.

- Ovaj talas korone teži je od onog u novembru, kao i klinička slika obolelih. Imamo čak i pacijenta rođenog 1987. godine koji je u izuzetno teškom stanju - kazao je Maksimović.

On je dodao da se sada u Kovid-bolnicu primaju pacijenti sa teškom kliničkom slikom, a da ostale leče u kućnim uslovima.

- Nikada se u našoj zdravstvenoj ustanovi  nije tražio krevet više, a tako će i ostati - uverava direktor bijeljinske bolnice.

Đurđević i Maksimović su ponovo su apelovali da se sugrađani odgovorno ponašaju i strogo pridržavaju propisanih protivepidemijskih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a