GAS OD IDUĆE ZIME: Naredne grejne sezone stanovnici Bijeljine treba da dobiju prirodni energent, gradska uprava odobrila lokacije

V. MITRIĆ

15. 03. 2021. u 06:08

STANOVNICIMA Bijeljine trebalo bi da bude omogućeno korišćenje gasa kao energenta do naredne grejne sezone, a nakon što je nedavno Gradska uprava odobrila lokacijske uslove, uslediće i dobijanje naknadne građevinske dozvole i legalizacija izgrađenog gasovoda, zaključeno je na sastanku gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića sa predstavnicima kompanije "Srbijagas".

ГАС ОД ИДУЋЕ ЗИМЕ: Наредне грејне сезоне становници Бијељине треба да добију природни енергент, градска управа одобрила локације

Razrađuju se detalji oko postavljanja gasovoda / Foto V. Mitrić

Advokat "Srbijagasa" Aleksandar Todorović naveo je da uspostavljanje gasovoda u Bijeljini predstavlja važan interes u ekonomskom, finansijskom i nacionalnom smislu, za narod sa obe strane Drine.

- U novembru smo dobili urbanističko-tehničke uslove, pre nekoliko dana lokacijske, a sve to je osnova za dobijanje naknadne građevinske dozvole koju očekujemo za tridesetak dana. Kažem naknadne, jer prošla građevinska dozvola, iz 2010. nije obuhvatala celi gasovod. Uslediće i dobijanje upotrebne dozvole, nakon čega će gasovod u Bijeljini biti spreman za rad - istakao je Todorović.

- U svakom slučaju, možemo da očekujemo da grejanje na gas počne naredne grejne sezone. Podsetio bih da je "Srbijagas" postao većinski vlasnik "Bijeljina gasa" 2019. Imali smo dva zadatka, prvi - da završimo izgradnju magistralnog voda od Šepka do Bijeljine u dužini od 17,3 kilometra i drugi - izgradnju gasovodne distributivne mreže u Bijeljini od 307 kilometara. Za magistralni gasovod od Šepka do Bijeljine dobili smo građevinsku dozvolu krajem prošle godine i ostao je da se završi još posao na primopredajnoj stanici u Šepku - dodao je Todorović.

Prema njegovim rečima, tehnički prijem i upotrebna dozvola za vod od Bijeljine do Šepka značiće mnogo, jer je taj magistralni gasovod osnova za dalju gasifikaciju Srpske, prema Banjaluci i Novom Gradu, sa krakom za Pale i Jahorinu.

Gradonačelnik Bijeljine kaže da je Gradska uprava obezbedila lokacijske uslove i da će u što kraćem roku izdati naknadnu građevinsku dozvolu.

- Ovo je projekat koji je važan za dalji razvoj ne samo Bijeljine, nego cele RS. Razgovarali smo i o budućem načinu rada gradske toplane, i na taj način brinemo i o kvalitetu vazduha u našem gradu i o budućnosti sledećih naraštaja - rekao je Petrović.

SARADNjA SA "SRBIJAGASOM"

ADVOKAT "Bijeljina gasa" Miloš Stevanović naveo je da Grad Bijeljina jedini u Republici Srpskoj trenutno ima mogućnost da sarađuje sa najvećom srpskom kompanijom "Srbijagasom".

- Naišli smo na odličan prijem kod gradonačelnika Petrovića i u tom duhu nastavićemo dalju saradnju. "Srbijagas" ostaje posvećen ideji izgradnje gasovoda do Novog Grada, a do sada je u projekat na području Bijeljine i Šepka uloženo 30 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)