"SAMO SMO HTELI DA BUDEMO NORMALNA PORODICA": Detalji zločina u Laktašima - Zdravko upalio traktor da priguši zvuk pucnjave (FOTO)

O. M.

16. 03. 2021. u 10:58

Zdravko M. (1954.) iz Laktaša uhapšen je sinoć zbog sumnje da je pokušao ubiti svoju suprugu Nevenku M. (1965.), koju je teško ranio hicem iz puške.

САМО СМО ХТЕЛИ ДА БУДЕМО НОРМАЛНА ПОРОДИЦА: Детаљи злочина у Лакташима - Здравко упалио трактор да пригуши звук пуцњаве (ФОТО)

Foto: O. M./Depositphotos

Zločin se dogodio oko 23 časa i žena je prevezena u UKC Republike Srpske gde je zbrinuta.

Zdravko je nakon zločina pozvao policiju i rekao šta je uradio. Sam je krenuo u policiju, dok je patrola koja je krenula na teren zatekla njegovu ranjenu ženu. Oni su pozvali Hitnu pomoć koja ju je prebacila u UKC.

Foto: O. M.

Niko od komšija nije čuo pucanj, pošto su ljudi već legli da spavaju. Zdravko je takođe upalio automobil i traktor, kako bi zagušio zvuk pucnjave.

Naslov

U UKC Republike Srpske navode da je Nevenka zadobila povredu grudnog koša hicem iz vatrenog oružja.

- Pacijentkinja je, za sada, stabilnih vitalnih parametara, a sve dalje prognoze su preuranjene - saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Prema rečima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje Dragana Rakanovića, urađena je kompletna dijagnostika, pacijentkinja je hirurški zbrinuta i za sada je stabilnih vitalnih parametara.

U kući pored objekta u kom se dogodio zločin žive Zdravkovi i Nevenkini sinovi, a u blizini takođe živi i brat osumnjičenog. Sin kaže da je sve saznao kad mu je policija pokucala na vrata.

- Ništa nisam čuo. Brat i ja smo celi dan krečili kuću i legli smo spavati kada nam je oko 23.30 policija zakucala na vrata i rekla šta se desilo. Otac je već sam otišao u policiju - u šoku kaže sin koji je molio da mu ne pominjemo ime.

Foto: O. M.

Naglasio je da s ocem nisu bili u dobrim odnosima.

- Samo smo tražili od njega da bude normalan. Da budemo normalna porodica... - rekao je sin.

Kako saznajemo u Čardačanima, niko u komšiluku nije bio u dobrim odnosima sa Zdravkom. On je navodno jednoj porodici ranije pretio da će ih pobiti i vređao ih. Kako komšije kažu, nije postojao razlog za takvo ponašanje, već ističu da je u pitanju "težak" čovek, preke naravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a