ZA KAZNE DUGUJE 257.000 KM: Sarajlija apsolutni rekorder po iznosu neplaćenih saobraćajnih prekršaja

O. MATAVULj

16. 03. 2021. u 07:13

POLICIJSKA uprava Istočno Sarajevo privremeno je oduzela "fijat punto" od Faruka J. (46) iz Sarajeva koji u registru neplaćenih novčanih kazni ima dug u iznosu od, verovali ili ne, 257.163 KM!

ЗА КАЗНЕ ДУГУЈЕ 257.000 КМ: Сарајлија апсолутни рекордер по износу неплаћених саобраћајних прекршаја

Foto MUP RS

Apsolutnog rekordera po iznosu neplaćenih kazni u BiH policija je 13. marta zaustavila u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži pri kontroli saobraćaja, a ispostavilo se da nema vozačku dozvolu.

- Vozač je upravljao neregistrovanim vozilom, bez registarskih oznaka i pre sticanja prava na upravljanje. Vozilo je privremeno oduzeto, a uvidom u službene evidencije utvrđeno je da je reč o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja koji u registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 257.163 KM - saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Od početka 2020. godine MUP RS je u "otvorenom ratu" sa bahatim vozačima i od tada je privremeno oduzeto stotinak vozila. Represivan trend je nastavljen i proteklog vikenda.

Sem navedenog "punta", po istom osnovu privremeno oduzeta još četiri vozila.

Prijedorska policija je oduzela tri automobila, a među njima i "audi A6" kojim je upravljao B. Đ.

- Vozilo nije registrovano, a B. Đ. je bio za volanom iako ima izrečenu zabranu upravljanja motornim vozilom. Takođe, kao višestruki povratnik u vršenju prekršaja za neplaćene kazne duguje više od 18.000 KM - saopšteno je iz PU Prijedor.

POLICIJSKI DEPO

PRIVREMENO oduzeta vozila deponuju pred nadležnu policijsku stanicu, dok sud ne donese rešenje o vraćanju ili trajnom oduzimanju. Vozila obično budu vraćena čim vozač izvrši uplatu neplaćenih kazni. Cela procedura u nekim slučajevima traje veoma dugo pa pojedina vozila mesecima "leže" u policijskom depou.

Od R. G. je oduzeta "ford fijesta", koja nije registrovana, dok vozač nije imao važeću vozačku dozvolu. Proverom u registru kazni utvrđeno je da za neplaćene prekršaje duguje 3.990 KM. Zabranu upravljanja nije poštovao ni S. T. od kojeg je oduzet "reno megan", dok po osnovu neplaćenih kazni državi duguje preko 5.200 KM.

U Poktozarju patrola je od R. V. iz Banjaluke oduzela "folksvagen transporter", na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Vozač, koji je registrovan kao višestruki prestupnik, nije imao ni položen vozački ispit, dok za neplaćene prekršaje ima dug u iznosu od 3.150 KM.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!