POMAŽU OMETENIMA U RAZVOJU SA KIM: Za izgradnju centra, zahvalnice i knjige za škole iz Prnjavora, Srpca i Dervente (FOTO)

N. ĐURIĆ

09. 02. 2021. u 19:44

PREDSEDNIK banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je u Prnjavoru predstavnicima ove opštine i deset osnovnih i srednjih škola iz Prnjavora, Srpca i Dervente zahvalnice i knjige “Humano srce Srpske”.

ПОМАЖУ ОМЕТЕНИМА У РАЗВОЈУ СА КИМ: За изградњу центра, захвалнице и књиге за школе из Прњавора, Српца и Дервенте (ФОТО)

Foto: N. Đurić

Reč je o izrazu zahvalnosti za učešće u velikoj humanitarnoj akciji Odbora za izgranju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, projektu od 714 kvadrata čija je ukupna vrednost 280.000 evra.

- Izgradnja Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici počela je pre godinu i po dana, a za završetak projekta potrebno obezbediti još oko 50.000 evra. Korisnici centra će biti deca i mladi sa poteškoćama u razvoju, članovi Udruženja roditelja “Podrži me – 9.januar” kojih ima 158. U ovom centru koji je zamišljen kao njihova druga kuća imaće svu potrebnu edukaciju. Biće to veliki poklon Republike Srpske - izrazo je zadovoljstvo Arlov.

Arlov je zahvalio 81 osnovnoj i srednjoj školi u Srpskoj koje su, uz institucije, preduzeća, humane pojedince, do sada učestvovale u ovoj humanitarnoj akciji koja je produžena do 15. februara.

- Želja nam je da centar završimo do avgusta. Posebno zahtevan deo akcije je uselenje u objekat jer je potrebna oprema veoma skupa i čiju će nabavku obezbediti pojedine međunarodne organizacije, poput UNICEF - najavljuje Arlov.

Darko Tomaš, načelnik prnjavorske opštine Prnjavor istakao je da se zahvaljujući delovanju Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji na najbolji način grade mostovi saradnje dece u Republici Srpskoj i u južnoj srpskoj pokrajini.

DOBITNICI ZAHVALNICA

UZ prnjavorsku opštinu, zahvalnice su dobili OŠ “Branko Ćopić”, Gimnazija, Centar srednjih škola “Ivo Andrić” i Muzička škola iz Prnjavora, OŠ “Petar Kočić” iz Šibovske, OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Sitneša, OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Vitkovaca, OŠ “Dositej Obradović” iz Razboja, Srednjoškolski centar “Mihajlo Pupin” iz Dervente, te OŠ “Sveti Sava” iz Gornjih Smrtića.

- Zahvaljujem se roditeljima koji su putem škola, odnosno učenika pomogli izgradnju ovog Centra. Takođe, opština Prnjavor će uplatiti 3.000 KM kako bismo i mi bili dio ovog posebno važnog projekta, uz onaj već tradicionalni, višegodišnji, “Spojimo decu sa Kosova i Metohije sa decom iz Republike Srpske”, kao i isplatu tri redovne stipendije - naveo je Tomaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!