SITUACIJA U SRPSKOJ SE SMIRUJE: Na koronu pozitivna još 91 osoba, deset preminulih

R.S.

19. 01. 2021. u 13:14

U PROTEKLA 24 časaa u Republici Srpskoj je testirano 730 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 91 osobe.

СИТУАЦИЈА У СРПСКОЈ СЕ СМИРУЈЕ: На корону позитивна још 91 особа, десет преминулих

Foto: D. Pozderović

Radi se o 45 muških i 46 ženskoj osobi, od kojih je 11 mlađe, 55 srednje i 25 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 31 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, deset iz Prijedora, po četiri iz Doboja, Zvornika i Teslića...

U poslednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je deset smrtnih slučajeva. Radi se osam muškaraca i dve žene, srednje i starije životne dobi iz Bratunca, Gradiške, Prijedora, Foče, Zvornika, Bijeljine, Broda, Ribnika, Laktaša i Čelinca.

Ukupan broj hospitalizovanih je 559, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 199, a u opštim bolnicama 360.

Predstavnici Instituta za javno zdravstvo RS poručili su danas da je evidentan trend pada broja zaraženih i hospitalizovanih, te da je došlo do smirivanja situacije.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.983 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.969 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu