ŠIROM RS AKCIJA ZA LEČENJE MINJE MATIĆ: Dervenćani prikupili više od 11.000 km za lek Kragujevčanke (FOTO)

N. ĐURIĆ

08. 12. 2020. u 17:40

HUMANI Dervenćani prikupili su više od 11.000 maraka za lečenje Kragujevčanke Minje Matić, devojčice obolele od smrtonosne bolesti mišićne atrofije tip 1.

ШИРОМ РС АКЦИЈА ЗА ЛЕЧЕЊЕ МИЊЕ МАТИЋ: Дервенћани прикупили више од 11.000 км за лек Крагујевчанке (ФОТО)

Foto: N. Đurić

Prikupljena sredstva na, po oceni organizatora, veoma uspešnom humanitarnom bazaru ispred hipermarketa „Kort“ u Derventi, već su uplaćena na devizni račun za lečenje devojčice.

HUMANITARNI BAZAR SE SELI U BANjALUKU

Poput ljudi široka srca u gradu na Ukrini, ovi humanitarni bazari organizovani su u gotovo svim delovima Srpske, kako bi se što više prikupilo za lek od vrtoglavih 2.400.000 dolara, koliko je neophodno za Minju i svako drugo obolelo dete.

Naredni humanitarni bazar zakazan je za 12 decembar u Banjaluci.

Treba istaći da je tokom decembra otvoren humanitarni broj 1432 kojim se može donirati jedan KM za Minjino lečenje.


 

– Dragi sugrađani i svi koji ste se na bilo koji način odazvali prikupljanju novca za Minju Matić želimo da vas obavestimo da smo sakupili 11.032,70 maraka. U međuvremenu je bilo i poziva i uplata direktno na račun za Minju. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali i nadamo se da će Minjine slatke okice uvek biti nasmejan e -saopšiti su na društvenim mrežama vrlo kreativni derventski humanisti.

Radica Ćuk, jedan od organizatora akcije, ističe da je najveći deo organizacije išao putem društvenih mreža, a teret izlaganja i prodaje izneli su volonteri i izlagači.

- Oko 40 donatora različitih usluga, knjiga, rukotvorina, umetničkih radova, slatkiša, dekoracija, nakita, balona, dečije odeće i obuće, igračaka, ponudili su svoje usluge i rukotvorine. Akciju su, mimo posetilaca, podržale i derventske firme i pojedinci kroz donacije i proizvode ili direktne uplate na devizni račun namenjene za lečenje male Minje tako da je ukupna prikupljena suma i veća - navela je Ćukova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a