GOTOVO TREĆINA PACIJENATA ŽIVOTNO UGROŽENA: U kovid bolnice u Bijeljini dnevno se prima više od 20 pacijenata

V. Mitrić

08. 11. 2020. u 13:42

KRIZNI štab Bolnice i jutros je održao sastanak na kom je razmatrana mogućnost proširenja kapaciteta za bolesnike sa teškom kliničkom slikom kovida 19.

ГОТОВО ТРЕЋИНА ПАЦИЈЕНАТА ЖИВОТНО УГРОЖЕНА: У ковид болнице у Бијељини дневно се прима више од 20 пацијената

Foto: V. Mitrić

Na lečenju u Kovid bolnicama u Bijeljini je 120 bolesnika. Dve trećine je sa teškom kliničkom slikom, a više od 30 obolelih je  životno je ugroženo.

Na respiratoru je osmoro bolesnika,od kojih je dvoje intubirano. U toku jučerašnjeg dana bilo je 20 prijema, a samo 4 otpusta.

Među hospitalizovanim ima i mlađih osoba sa teškom kliničkom slikom i novorođenče od kovid pozitivne majke. Iako je manji broj novoregistrvanih u Bijeljini za protekla 24 sata, procenat novozaraženih je i dalje visok u odnosu na broj testiranih. 

Epidemiološka situacija  je veoma ozbiljna  i zato se mi iz Bolnice pripremamo za najgori scenario. Od javnosti očekujemo solidarnost I jedinstvo u borbi protiv pandemiije korona virusom.

-Tražimo i molimo da se dosledno pridržavamo propisanih mera zaštite, nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičke distance, održavanje higijene ruku, jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo zaustaviti ovaj pik epidemije i sprečiti veliki pritisak na zdravstveni sistem -kažu iz Kovid bolnice. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)