RAVNO POLJE NOVA ADRESA: Ugljevička vlast i UNDP skućili iznova 12 porodica (FOTO)

V. MITRIĆ

18. 10. 2020. u 14:33

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić posetio je danas u Ravnom Polju šest porodica kojima je ova opština uz podršku UNDP-a izgradila kuće koje su stradale u klizištima tokom 2014 godine.

РАВНО ПОЉЕ НОВА АДРЕСА: Угљевичка власт и УНДП скућили изнова 12 породица (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Perić kaže da je izgrađeno 12 objekata za koja je je opština dala 250.000 KM.

- u Ravnom Polju smo podelili zemljište, kompletnu infrastrukturu od priključaka struje i vode kao i građevinskih dozvola za šest porodica - priča Perić. - Imamo poseban program stambenog zbrinjavanja porodica koje su stanju potrebe stambenog zrbinjavanja za šta je u toku ove godine uloženo više 100.000 KM.Naš cilj i potreba je da svako domaćinstvo, svaka porodica na području naše opštine ima pristojne uslove života.

Milka Gajić, koju je posetio Perić, rekla da je tokom 2014 godine usled klizišta morala da iseli iz kuće u Starom Ugljeviku, ali je srećna što je, uz podršku opštine Ugljevik i UNDP, uspela ponovo da se skući i to baš valjano.

- Živim sa sinom, snajom i dva unuka, i ovde nam je lepo - kaže Gajićeva koja je supruga poginulog borca Vojske Republike Srpske.

Foto: V. Mitrić

Zahvalnost opštini Ugljevik i UNDP-u izrazio je i Nebojša Grujičić koji je iz Gornje Trnove morao da napusti kuću usled klizišta, a sad je opet, kako ističe, „svoj na svome u novom domu“.

- U kući u Gornjoj Trnovi nema uslova za život, ovde u Ravnom Polju mi je izgrađena nova kuća a posao imam u firmi „Bors preporod“ koju vodi Boračka organizacija Ugljevika - rekao je Grujičić.

V. MITRIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna