UBIO POLICAJCA U NEURAČUNLjIVOM STANjU: Marko Šabić ide na prisilno lečenje

R.S.

16. 10. 2020. u 15:12

УБИО ПОЛИЦАЈЦА У НЕУРАЧУНЉИВОМ СТАЊУ: Марко Шабић иде на присилно лечење

Okružni sud u Banjaluci / Foto D. Pozderović

MARKU Šabiću (44) izrečena je danas u Okružnom sudu Banjaluka mera prisilnog lečenja u Zavodu za forenziku i psihijatriju Sokolac zbog ubistva policajca Slađenka Tubina u aprilu 2019. godine u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora.

Šabić je bio optužen da je u neuračunljivom stanju ubio policajca, te pokušao da ubije svog oca Veselka Šabića.

Optužnicu protiv Marka Šabića podiglo je  Republičko javno tužilaštvo. Teretio se da je na katolički Uskrs 21. aprila 2019. godine u mestu Gornja Ravska kod  Prijedor, nakon verbalnog sukoba sa suprugom, ispred porodične kuće napao svog oca Veselka, a koji je pokušao da stane u odbranu snahe.

- Zadao mu je s leđa više uboda nožem. Nakon što je o ovom događaju obaveštena policija, na lice mesta došao je policijski službenik kojem je optuženi, po njegovom ulasku u kuću, naneo teške telesne povrede u predelu stomaka pucajući iz sačmarice, iz neposredne blizine. Od povreda je policajac preminuo – navodi se u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pera

17.10.2020. 07:32

I evo opet problemi pravosudja. Ubici će se obezbedjuju sva moguća ljudska prava i lečenje jer je Bože moj, bio u neuračunljivom stanju. Jadan čovek, koliko on pati što je bio u neuračunljivom stanju. Društvo mora da mu obezbedi sve povoljnosti. Dali iko govori o ljudskim pravima žrtve, koji ima sva prava da živi. Zaključak je da se ubistva ohrabruju, samo treba popiti čašu-dve rakije i ubistvo je već slobodno. Sramni Zakon, sramni tužioci, sramne sudije. Pa njih bi trebalo pozatvarati jer su oni krivi za ovakvo stanje u društvu.