AKCIJA BISER U BANjALUCI: Razbijen lanac uličnih prodavaca droge, otkriven i nelegalan starački dom

R. S.

08. 10. 2020. u 13:58

АКЦИЈА БИСЕР У БАЊАЛУЦИ: Разбијен ланац уличних продаваца дроге, откривен и нелегалан старачки дом

Foto: D. Pozderović

U AKCIJI kodnog naziva "Biser" koju pripadnici MUP-a Republike Srpske od jutros realizuju na području Banjaluke, uhapšene su tri osobe i izvršen pretres na više lokacija sa ciljem razbijanja mreže uličnih prodavaca droga. Takođe, otkriven je i jedan nelegalni starački dom, u kojem je pronađeno 16 osoba starije životne dobi.

U akciji su uhapšeni A.S., I.K. i M.J. zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, proizvodnja i promet škodljivih proizvoda i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske, akciju sprovode pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

- U toku su pretresi na više lokacija u Banjaluci, prilikom kojih je pronađena određena količina opojne droge kokain, spid i marihuane, kao i digitlne vage, vatreno oružje i novac. Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici su otkrili i nelegalni starački dom na području Banjaluke, u kojem je pronađeno 16 osoba starije životne dobi. U dogovoru sa postupajući tužiocem i nadležnim službama provode se aktivnosti i za ovo krivično delo - naveli su iz MUP-a Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)