PRIMAO MITO OD PORODICA PORODILJA: Ginekolog osuđen na novčanu kaznu, evo kolik omora da plati

O. M.

02. 10. 2020. u 13:01

OKRUŽNI sud u Banjaluci, u ponovljenom postupku, osudio je ginekologa JZU "Bolnica Gradiška" Dragana Janjića na novčanu kaznu od 10.000 maraka zbog primanja mita od porodica trudnica koje je porodio.

ПРИМАО МИТО ОД ПОРОДИЦА ПОРОДИЉА: Гинеколог осуђен на новчану казну, ево колик омора да плати

Foto: JZU bolnica gradiška

Kako je saopšteno iz suda Janjić je oglašen krivim za produženo krivično delo primanja mita. Uz novčanu kaznu od Janjića će se oduzeti i imovinska korist od 900 maraka i 200 evra koja je pribavljena izvršenjem krivičnog dela.

- Optuženi je dužan da kaznu plati u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude. Ukoliko optuženi ne plati novčanu kaznu u ostavljenom roku, ona će se zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih 100 KM biti određen dan zatvora - saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Janjić je ranije bio osuđen na novčanu kaznu od 6.000 KM, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i postupak vratio na novo suđenje.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (4)

Valtazar Deluka

02.10.2020. 16:16

Zar se za ovo ne oduzima lekarska legitimacija i ide u corku najmanje pet godina. Uzimao je mito a direktno je umjesan u ubistvo majke na porodjaju kojoj nije htjeo da uradi carski rez vec je za to trazio novac. Ustvari za ovoga gmaza je giljotinja!

Ako ako

02.10.2020. 16:33

E pa pošto je njemu odrezana veća kazna i on će da poveća svoju tarifu. I miran on. I mirna Bosna, a sa njom i RS-a kao njen sastavni a nikako rastavni dio. Idemo dalje.

Despot

03.10.2020. 07:42

Није проблем у ћатама,жандарима ,државним службеницима и на крају у таквим докторима који узимају мито, проблем је у нама народе ,ми морамо схватити да им не требамо давати,ми смо срж проблема