PRIMAO MITO OD PORODICA PORODILjA: Ginekolog osuđen na novčanu kaznu, evo kolik omora da plati

O. M.

02. 10. 2020. u 13:01

ПРИМАО МИТО ОД ПОРОДИЦА ПОРОДИЉА: Гинеколог осуђен на новчану казну, ево колик омора да плати

Foto: JZU bolnica gradiška

OKRUŽNI sud u Banjaluci, u ponovljenom postupku, osudio je ginekologa JZU "Bolnica Gradiška" Dragana Janjića na novčanu kaznu od 10.000 maraka zbog primanja mita od porodica trudnica koje je porodio.

Kako je saopšteno iz suda Janjić je oglašen krivim za produženo krivično delo primanja mita. Uz novčanu kaznu od Janjića će se oduzeti i imovinska korist od 900 maraka i 200 evra koja je pribavljena izvršenjem krivičnog dela.

- Optuženi je dužan da kaznu plati u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude. Ukoliko optuženi ne plati novčanu kaznu u ostavljenom roku, ona će se zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih 100 KM biti određen dan zatvora - saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Janjić je ranije bio osuđen na novčanu kaznu od 6.000 KM, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i postupak vratio na novo suđenje.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Valtazar Deluka

02.10.2020. 16:16

Zar se za ovo ne oduzima lekarska legitimacija i ide u corku najmanje pet godina. Uzimao je mito a direktno je umjesan u ubistvo majke na porodjaju kojoj nije htjeo da uradi carski rez vec je za to trazio novac. Ustvari za ovoga gmaza je giljotinja!

Ako ako

02.10.2020. 16:33

E pa pošto je njemu odrezana veća kazna i on će da poveća svoju tarifu. I miran on. I mirna Bosna, a sa njom i RS-a kao njen sastavni a nikako rastavni dio. Idemo dalje.

Despot

03.10.2020. 07:42

Није проблем у ћатама,жандарима ,државним службеницима и на крају у таквим докторима који узимају мито, проблем је у нама народе ,ми морамо схватити да им не требамо давати,ми смо срж проблема