USLOVI "KAO IZ SNA": Bijeljinski Centar za socijalni rad obeležio krsnu slavu

V. Mitrić

22. 09. 2020. u 15:49

УСЛОВИ КАО ИЗ СНА: Бијељински Центар за социјални рад обележио крсну славу

Foto: V. Mitrić

ZAPOSLENI u bijeljinskom Centru za socijalni rad prvi put su u novom zdanju obeležili krsnu slavu – Svete pravedne Joakima i Anu, a direktor Centra Milorad Sofrenić poručio je da će se ova ustanova i dalje truditi da unapređuje usluge i pomogne što većem broju korisnika.

- U aprilu smo počeli rad u novim prostorijama, a to znači da su i usluge koje pružamo korisnicima sada kvalitetnije. Kancelarije za rad zaposlenih izgrađene su po najvišim standardima i sada mnogo rasterećenije možemo da rešavamo veoma delikatne probleme porodično-pravne zaštite – poručio je Sofrenić.

Prema njegovim rečima, posebno treba istaći izgradnju Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama, koji bi trebalo da počne  da radi tokom oktobra.

- Izgradnja i opremanje Dnevnog centra koštali su 650.000 KM i za ove potrebe ćemo morati dodatno da zaposlimo radnike, kao što su specijalni pedagozi, specijalni vaspitači i defektolozi. Pretpostavljamo da će u Centar dnevno dolaziti između 40 i 60 dece – pojasnio je Sofrenić.

Površina nove zgrade Centra za socijalni rad iznosi više od 2.500 metara kvadratnih i nalazi se pored Gradskog parka, u Ulici potporučnika Smajića. U zgradi, čija je izgradnja koštala 3,1 milion konvertibilnih maraka, osim kancelarija Centra nalaziće se i druge institucije - Savez opština i gradova i Direkcija za izgradnju i razvoj grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)