KRENULI SU NA POSAO, ON SE ODVEZAO U SMRT: Detalji udesa kod Prnjavora, deca iz kombija su vrištala suočena sa smrću! (FOTO)

Ninko ĐURIĆ

04. 09. 2020. u 16:00

ČETRDESETPETOGODIŠNjI Predrag M. iz derventskog sela Drijen, poginuo je u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u Štrpcima kod Prnjavora.

КРЕНУЛИ СУ НА ПОСАО, ОН СЕ ОДВЕЗАО У СМРТ: Детаљи удеса код Прњавора, деца из комбија су вриштала суочена са смрћу! (ФОТО)

Foto: N. Đ. i Srna

I samo pukom srećom izbegnuta je još veća tragedija kada se njegov „audi“ sudario sa školskim autobusom u kojem je bilo jedanaest đaka. Deca su lakše povređena, baš kao i Radmila J. M. (35), koja se, kao suvozač, nalazila u „audiju“ sa nastradalim suprugom.

„Novosti“ saznaju, a kako je potvrđeno iz banjalučke Policijske uprave i potom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Milovanović je upravljajući „audijem“ stradao u sudaru sa minibusom koji je prevozio učenike, a kojim je upravljao Alen Vidović (40).

- Jutros u 7.10 u Hitnu pomoć prnjavorskog Doma zdravlja dovezeno je lice koje nije pokazivalo znakove života. Suvozač, supruga poginulog, je lakše povređena i otpremljena je na kućno lečenje. Vozač iz školskog minibusa je, bez vidnih povreda, na pretragama, a u našoj ustanovi, zbog lakših povreda, lekarska pomoć je od njih 11 zatražilo četvoro učenika - rekla je, za „Novosti“, Marija Krajišnik, lekar u prnjavorskoj Hitnoj pomoći.

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nastoje da rasvetle uzrok saobraćajnog udesa, koji se dogodio u petak oko 6,40, u zaseoku Ada, na lokalnom putu u Štrpcima.

DVOJE DECE OSTALO BEZ OCA

KAKO „Novosti“ saznaju bračni par u dve susedne opštine znaju kao vrlo dobre ljude i ugledne domaćine u svom domaćinstvu u derventskom selu Drijen, a stalan posao su umali u Prnjavoru. Predrag u „Topinoksu“ a Radmila u jednoj Poljoprivrednoj apoteci. I tog jutra su zajedno krenuli na posao i ne sluteći da će ih Predragova smrt zauvek rastaviti. Iza njega su, uz suprugu, ostali i dvoje njihove malodobne dece, majka, sestra i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

- Do sudara je došlo na vrlo nepreglednoj krivini, uskog i urušenog puta, gde su vozači često zaslepljeni suncem, pa je i zbog najmanje nepažnje, dolazilo do brojnih udesa. Oba vozila su oštećena, a pogotovo je slupan prednji deo vozača „audija“, koji je, nažalost, smrtno stradao. I pre vatrogasaca meštani su uspeli da ga izvuku iz slupanog vozila, transposrtuju kolima Hitne pomoći, ali je smrt bila brža. Inače, prizor sa mesta nesreće je bio užasan i šokantan. Nije bilo lako umiriti decu koja su, uz stres i povrede, vrištala suočena i sa smrću „audijevog“ vozača -kaže izvor „Novosti“ upućen u nesreću.

Tužilac je naložio preduzimanje istražnih radnji i mjera na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće. Naložena je i obdukcija stradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske, najavili su iz Okružnog tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna