PRETUKLI ČOVEKA U NJEGOVOM DVORIŠTU: Dvojica migranata uhapšena u Gradišci

O. M.

03. 09. 2020. u 13:06

MIGRANTI Ahmedina Kruh i Elaida Bilaid iz Alžira uhapšeni su sinoć u Gradišci zbog sumnje da su pretukli Almira C. koji ih je zatekao u dvorištu svoje kuće.

ПРЕТУКЛИ ЧОВЕКА У ЊЕГОВОМ ДВОРИШТУ: Двојица миграната ухапшена у Градишци

Foto: Arhiva VN

Napad se dogodio u Savskoj ulici, koja se nalazi uz reku Savu u Gradišci, a u kojoj ima više napuštenih ili praznih kuća, čiji vlasnici žive u inostranstvu. Pretpostavlja se da su migranti tražili pogodno mesto za privremeni smeštaju, pa su ušli u dvorište kuće Almira C.

- Nesrećni čovek je u večernjim satima čuo lavež pasa iz dvorišta, pa je izašao iz kuće da vidi šta se dešava. Tek što je prošao nekoliko koraka osetio je jak udarac u glavu, od kojeg je pao zemlju. Napadači su mu zadali još nekoliko udaraca, nakon čega su pobegli - kaže izvor blizak istrazi.

U PU Gradiška navode da je celi slučaj prijavljen oko 21 čas.

- Vlasnik je prijavio da su ga u dvorištu njegove kuće napala dva nepoznata muškarca, koji izgledom liče na migrante. Operativnim radom osumnjičeni su identifikovani i lišeni slobode, a radi se o A. K. i E. B., državljanima Alžira - navode u PU Gradiška.

Almiru C. je ukazana lekarska pomoć u gradiškoj bolnici, a migranti su sprovedeni na kriminalističku obradu.

- Sa svime je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koji je naložio da se po dokumentovanju predmeta protiv osumnjičenih dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu telesna povreda - navode u PU Gradiška.

Zanimljivo je da migrantima neće biti predložena mera pritvora i obojica su predata u nadležnost Terenskog centra za strance u Banjaluci.

 - PU Gradiška apeluje na građane da, ukoliko uoče kretanje ilegalnih migranata, o tome obaveste policiju na besplatan brjo 122 - rekla je portparol gradiške policije Slobodanka Subotić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a