SASTANAK PREDSEDAVAJUĆEG SAVETA MINISTRA BiH: Predloženo otvaranje granica za strance uz obavezan test!

S.M.

02. 09. 2020. u 15:41

ZORAN Tegeltija, predsedavajući Saveta ministara BiH, rekao je danas da je na sastanku sa premijerima entiteta Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, dogovoreno da se predloži da granice BiH budu otvorene za sve druge strane države koje sad ne mogu ući u BiH, ali sa negativnim testom na virus korona ne starijim od 48 sati.

САСТАНАК ПРЕДСЕДАВАЈУЋЕГ САВЕТА МИНИСТРА БиХ: Предложено отварање граница за странце уз обавезан тест!

Foto: Avaz

-Vlade entiteta će ove odluke potvrditi na svojim sednicama, a nakon toga će to učiniti i Savet ministara, kazao je Tegeltija.

Ističe da su razgovarali kako pomoći privredu, te o "Elektroprenosu".

-Usaglasili smo da će Savet ministara zajedno sa entitetskim vladama pripremiti program koji će sadržavati novi institucionalni ciklus i predlog za rasterećenje privrede u periodu od septembra 2020. do 2021. godine a isto ćemu učiniti i za pomoć domaćoj privredi, kazao je Tegeltija nakon sastanka sa Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem danas u Sarajevu.

-Kada su u pitanju razgovori sa međunarodnim finansijskim intitucijama zahvalili smo svima onima koji su imali razumevanja u doba pandemije. Za sada je odluka da otvorimo pregovore sa MMF i očekujemo da Misija MMF bude u oktobru u BiH i da će nam nakon toga biti potrebna dva mjeseca da inplementiramo dogovor, kazao je Tegeltija.

Rekao je da očekuju završetak razgovora sa Evropskom komisijom za makroekonomsku pomoć, s tim što će tražiti da makroekonomska pomoć ne bude za jednu godinu, nego za pet, kao što je i omogućeno svim članicama EU.

Dodao je da je dogovoreno i formiranje radnih grupa koje će pomoći zaštiti domaće proizvodnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni