SEDAM HOSPITALIZOVANIH U LESKOVAČKOJ BOLNICI

I. Mitić

02. 09. 2020. u 15:17

OPŠTA bolnica u Leskovcu saopštila je da je u njenoj Službi za infektivne bolesti, zbog kovid infekcije, hospitalizovano sedmoro pacijenata od kojih su dve osobe na terapiji kiseonikom.

СЕДАМ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ У ЛЕСКОВАЧКОЈ БОЛНИЦИ

Foto: I. Mitić

U poslednja 24 časa primljen je jedan novi pacijent, kao i dan ranije, a najmanje osoba na bolničkom lečenju od kovida bilo je u nedelju – pet. U međuvremenu ovdašnja kovid bolnica imala je tri prijema i jedan otpust.


Dok lekari strahuju od ponovnog povećanja broja obolelih na ulicama Leskovca je vidljivo opuštanje građana jer u gradu na Veternici već tri dana nije bilo zvaničnih potvrda novog obolevanja od virusa korona.

Komunalna inspekcija redovno kontroliše sprovođenje epidemioloških mera, ali za sada nema informacija da li je neko kažnjen zbog nepoštovanja propisanih pravila za suzbijanje epidemije ovog opakog virusa.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ističe da ovaj grad nema dovoljno komunalnih inspektora. Njihov broj je, sa nekadašnjih deset, smanjen na sedam, a prema gradonačelnikovim procenama Leskovcu, sa 144 naseljenih mesta i više od 1.000 kilometara kvadratnih, potrebno najmanje 30 inspektora.

- Nezavisno od toga inspekcija daje sve od sebe. Dobro je da nemamo novih slučajeva infekcije, ali nas to i obavezuje da nosimo zaštitne maske i da štitimo i sebe i druge od eventualne zaraze. Moramo i dalje da budemo obazrivi iako neki na sve to gledaju olako, čak organizuju proslave i rođendane – rekao je Cvetanović koji je lekar po struci.
On smatra da je trenutna epidemiološka situacija samo „zatišje, relaksacija i odmor“ i da nas tek očekuju dani kada će virus biti mnogo aktivniji odnosno „jedna teška i naporna zima koju možemo da prevaziđemo samo odgovornim ponašanjem prema sebi i drugima“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)