PREDSEDNICA SA UČENICIMA: Početak školske godine u Semberiji

B. Milošević

01. 09. 2020. u 15:45

ПРЕДСЕДНИЦА СА УЧЕНИЦИМА: Почетак школске године у Семберији

Foto: B. Milošević

OKO 530 učenika područne Osnovne škole ,,Jovan Dučić" iz Patkovače kod Bijeljine,juče je započelo novu školsku godinu u društvu predsednice Republike Srpske, Željke Cvijanović.

U ovoj školi se grade dve nove učionice i fiskulturna sala za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 maraka,Vlada RS 283.000 ,a oko 100.000 maraka izdvojila je lokalna zajednica.

Foto: B. Milošević

- Zadovoljstvo je posetiti mesnu zajednicu kao što je Patkovača, u kojoj se beleži rast stanovništva i povećanje broja novorođene dece,posetiti školu u kojoj učionice nisu prazne, nego se dograđuju nove, i zato smo svi spremni da pomognemo u ovakvim situacijama. Znam da je ovaj početak školske godine u vreme pandemije,izazov i za prosvetare, roditelje i učenike. Sigurna sam, da ćemo se uskoro vratiti uobičajenom životu i školi sa puno igre i đačke graje, istakla je predsednica Željka Cvijanović, dodavši, da će se uskoro u Patkovači izgraditi i novo obdanište za najmlađe mališane.

- Početak školske godine u Semberiji dočekali smo spremno, izvršene su sve pripreme, počev od deratizacije i dezinfekcije svih školskih objekata, a obezbeđeno je po 3.000 maski za učenike osnovnih i srednjih škola - izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, napomenuvši, da je Gradska uprava izdvojila po 30 maraka po učeniku za đački prevoz, jer će se nastava, umesto u dve, organizovati u četiri smene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)